• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Elazığ’da Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Merkezi Kuruldu

Elazığ’da Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Merkezi Kuruldu
Elazığ'da valilik, milletvekilleri ve özel sektör kuruluşlarının proje koordinesini sağlayacak olan "Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi" kuruldu.

Elazığ'da valilik, milletvekilleri ve özel sektör kuruluşlarının proje koordinesini sağlayacak olan "Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi" kuruldu.

Elazığ Valiliği toplantı salonunda yeni kurulan "Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi'nin" tanıtımı Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ milletvekilleri Ömer Serdar ve Tahir Öztürk tarafından yapıldı. Kentin gelişmesi, kalkınması üretim, istihdam olanaklarının daha da artırılması maksadıyla kamu ve özel sektör kuruluşları tarafından hazırlanacak önemli projelerin takibini ve koordinasyonunu yapmak istenildiğini belirten Vali Zorluoğlu, projelerin süratle hayata geçirilmelerini temin etmek için valilik bünyesinde "Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi" kurulduğunu söyledi.

"GEREKSİZ VAKİT VE KAYNAK İSRAFI ÖNLENECEK"

Proje hakkında bilgi veren Zorluoğlu, "Kurulan merkez, hazırlanan önemli kamu ve özel sektör yatırım projelerinin uygulamaya geçene kadar ki aşamalarını yakından takip ederek, süratle hayata geçirilmelerini sağlayacak. Bu mahiyetteki projelerin bürokratik süreçlerini izleyerek, herhangi bir tıkanma halinde ilgileri haberdar etmek ve sorunun çözülmesi için harekete geçmelerini temin edilecek. Birden çok kamu kuruluşunu ilgilendiren önemli projelerin, kurumlar arasında koordinasyonunu sağlamak ve projeleri tek elden takip ederek gereksiz vakit, kaynak israfını önlemeyi amaçlıyoruz. Her proje ile ilgili kayıt tutmak suretiyle, talep edilmesi halinde vali, milletvekili, belediye başkanı ve diğer ilgili yöneticilerle, proje sahibi özel sektör yetkililerine projenin güncel durumu hakkında bilgi vermektir" dedi.

Milletvekillerinin çalışma ofisleri ya da özel kalem birimleriyle sürekli iletişim halinde çalışacak olan merkezin projelerin bakanlıklar nezdinde etkin şekilde takip edilmesine olanak sağlayacağın da kaydeden Zorluoğlu, "Avrupa Birliği, Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşların sağlayacağı fonlar kullanılarak hazırlanabilecek projeler konusunda yatırımcıları bilgilendirmek ve ilgili kuruluşlara yönlendirmektir. Milletvekillerimizle yaptığımız istişareler neticesinde ve onların bu yöndeki önerileri de dikkate alınarak kurulan bu yeni birimde uzman kamu görevlilerinin yanı sıra, Fırat Üniversitesinden ve iş dünyasından da yetkin kişiler görev yapacaktır" diye konuştu.

"ELAZIĞ İLE İLGİLİ PROJELER MERKEZDEN İZLENECEK"

Kısa süre önce istişare ettikleri proje yatırımlarıyla ilgili koordinasyon izleme merkezini kurulduğunu aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Ömer Serdar, şunları kaydetti:

"Proje ofisiyle alakalı valimiz kısa sürede bunu realize etti. Bir müddet sonrada buranın detayları oluşarak Elazığ'la ilgili yapılan çalışmaları buradan izleme imkanınız olacak. Bu bir gereklilikti. Zaten vilayetin kurumlar üzerinde bir koordinasyonu vardı. Ancak projeleri Ankara ayağında takip etmek açısından bizimle vilayet arasında bu koordinasyonun ofis üzerinde sağlanması doğru olacak, süreçleri hızlandıracak, bu süreçleri atlamamış olacağız. Bir diğer yanı da yine burada özel sektörden de temsilciler olarak buranın bir üretken yanı da olacak. Kurumlar arası iletişimle, gerek STK'lar, üniversite, kamu kurumlarıyla koordinasyon sağlanarak yeni şeyler üretme açısından da böyle bir fonksiyon icra edecek. Bundan sonraki süreçte de ofisin ilk icraatı olarak önümüzdeki günlerde hemen bir çalışma programladık. Bu çalışmaların Elazığ'a bundan sonra daha çok olumludan beslenme süreci olacağını düşünüyorum."

"MERKEZ, MUTFAK GÖREVİ GÖRECEK"

Milletvekilleri olarak kendilerinin Elazığ'la ilgili projeleri takip edebilmeleri için kurulan merkezin önemine değinen AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk ise, şu ifadelerde bulundu:

"Amaç Elazığ'da neler yapılabilir, devam eden ve bundan sonra yapılacak işler, projeler neyse bunları biran önce hayatı geçirebilmektir. Kendi aramızda karar aldık. Elazığ'da proje takip ofisi kuralım. Ofiste çalışacak insanlarda kamudan, özel sektörden, organize sanayiden, ticaret odasından olacak. Bunun faydası da Elazığ'da yapılacak yeni projeler, bunun takibi ve çabuklaştırılması konusunda burası bize mutfak faaliyeti görecek."

Elazığ’da Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Merkezi Kuruldu

Elazığ’da Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Merkezi Kuruldu

Elazığ’da Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Merkezi Kuruldu

Elazığ’da Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Merkezi Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim