• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Elazığ’da Tıbbi Bitkiler Toplantısı Yapıldı

Elazığ’da Tıbbi Bitkiler Toplantısı Yapıldı
Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ıtri ve tıbbi bitkiler bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ıtri ve tıbbi bitkiler bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Elazığ İl Müdürlüğü toplantı salonunda ıtri ve tıbbi bitkiler bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Müdürü İsmail Gürbüz, Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz Ataş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yaşar Erdoğan, İlçe Müdürleri ile teknik elemanlar katıldı.

Son yıllarda alternatif tıp, sağlıklı beslenme ve gıda özellikli etkileri nedeniyle eskiden beri var olan ve günümüzde yeniden canlanan Itri ve tıbbı bitkilerle ilgili envanter çalışması başlatıldığını belirten İl Müdürü İsmail Gürbüz, "2015 yılında ıtri ve tıbbi bitkiler genel bütçeden ödenek sağlamak suretiyle illerin talep ettiği bitkilerle demonstrasyon çalışmaları yapılmaya başlanmıştır. Bu kapsamda yetiştiricilik yapılacak türlere ait tohum ve fide tedarikleri bakanlığımıza bağlı Tarımsal Araştırma Enstitüleri aracılığıyla illerin yetiştiricilik için taleplerin karşılanması sağlanmaktadır" dedi.

İl ve ilçe müdürlüklerinde uzmanların yetiştirilmesi amacıyla eğitimler, seminerler tarla ve hasat günleri düzenleneceğini kaydeden Gürbüz, "Yetiştiricilik noktasında da önemli bir alt yapı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bakanlığımızın ıtri ve tıbbı bitkileri yetiştiriciliği geliştirme projesi kapsamında iyi tarım uygulamalarına ve yetiştiriciliği yapılmayan türlerin denenmesine yönelik demonstrasyon çalışmalarıyla destek sağlanmaktadır. Bu projeyle bir yandan yetiştiricilik artırılırken diğer taraftan doğadan bitkilerin toplanması üzerindeki baskı azaltılacaktır. Böylece yetiştiricilikte kırsalda çok parçalı ve küçük araziye sahip yetiştiricilerin arazilerinin değerlendirmek, katma değeri ve getirisi yüksek olan bitkilerin yetiştirilerek çiftçilerimize ekonomik katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

Toplantı kapsamında ziraat mühendisi Nevzat Doğan'da sunuma yaparak, 2016 yılı ıtri ve tıbbi bitkiler demonstrasyon çalışmalarında karabuğday, kekik, melisa, kimyon ve çörek otu bitkilerine ait tohum ile fidelerin Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlükleri tarafından ekim dikim tarihleri öncesinde tedarik edileceği bilgisini verdi.

Elazığ’da Tıbbi Bitkiler Toplantısı Yapıldı

Elazığ’da Tıbbi Bitkiler Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim