• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Elazığ’da STK Platformu Toplantısı Yapıldı

Elazığ’da STK Platformu Toplantısı Yapıldı
Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu mart ayı genel kurul toplantısını yaptı.

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu mart ayı genel kurul toplantısını yaptı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ Şubesi konferans salonunda yapılan toplantıya, STK Platformu Başkanı Hacı Ormanoğlu, TKDK İl Müdürü Turan Karahan, Elazığ Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serdar Kara ve kentte faaliyet gösteren STK temsilcileri katıldı. Toplantıda katılımcılar TKDK'nın yapmış olduğu projeler ve Uluslararası 9. Çaydaçıra Film Festivali çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan STK Platformu Başkanı Hacı Ormanoğlu, toplantının akışı hakkında bilgi verdi. 2012'den bu güne kadar Elazığ'da yaklaşık 300 milyon liralık yatırıma sahip olan 230 projeyi kabul ettiklerini belirten TKDK İl Müdürü Turan Karahan, "Kullanabileceğimiz hibe de ortalama 195 milyondur. Bu gerçekten devasa bir rakamdır. Bu projelerimizin yaklaşık 200 tanesi projelerini bitirmiş ve faaliyetlerine devam ediyorlar. Projelerini bitirmiş olanlara yaklaşık 130 milyonluk hibe ödemesini gerçekleştirdik. 2007 ve 2013 yılları kapsayan IPARD 1 süresince Türkiye'de uygulanan 42 il içerisinde Ankara'dan sonra en fazla hibe veren il Elazığ'dır. 2016 ve 2020 yılını kapsayacak olan IPARD 2 programında toplamda 1 milyar 45 milyon avroluk bir bütçemiz var. Bizlerde sizlerin desteğiyle yine bu iller içerisinde bu hibeden en fazla faydalanan il olma hedefini kendimize belirledik" dedi.

Uluslararası 9. Çaydaçıra Film Festivali'nin önemine değinen Elazığ Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serdar Kara, "Bu festivalin Elazığ'ın turizmine katkılarını sunmasını ve bunu yaparken de STK'lar ile yapmış olduğumuz iş birliklerinin artırılması çabasındayız. Bu yüzde STK Platformunda festivali size anlatmak istiyoruz. Bundan sonra yapacağımız projeleri ve detayları sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.

Toplantı daha sonra sunumların yapılması ve katılımcıların soru cevaplarının ardından son buldu.

Elazığ’da STK Platformu Toplantısı Yapıldı

Elazığ’da STK Platformu Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim