• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Elazığ’da Sosyal Tesise Orman Şehidinin İsmi Verildi

Elazığ’da Sosyal Tesise Orman Şehidinin İsmi Verildi
Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerine 28 Nisan 1991 yılında terör saldırısında görevi başında şehit olan Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü...

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerine 28 Nisan 1991 yılında terör saldırısında görevi başında şehit olan Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü Solhan İşletme Şefi Ahmet Yanen'in adı verildi.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'nde yer alan sosyal tesisin açılışına Orman Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet İpek, Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, şehidin ormancı Ahmet Yanen'in eşi Altın, kızı Merve Nur Yanen, yakınları ve kurum personelleri katıldı. Ahmet Yanen'in, mesleğini icra ederken, hain bir saldırı sonucu şehit olduğunu belirten Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, "O günden bugüne teşkilatımız gerek ailesine gerekse hatırasını yaşatmak üzere defalarca gereğini yapmıştı ama hiçbiri bugün ki kadar anlamlı olmamıştı. Bu anlamda genel müdürlüğümüz 2015'te şehit edilen meslektaşlarımızın anısını yaşatmak üzere alınan helikopterlere, sosyal tesislere, şehit edilen meslektaşlarımızın isimlerini verdi. İnşallah bu isimle şehit Ahmet Yanen abimizi hem gönüllerimizde hem sosyal tesisimizin girişinde hem de bu bölgeyi ziyaret eden herkesin gönlünde yaşatacağız" dedi.

Şehit Ahmet Yanen'in kızı Mervenur Yanen, babasını hain bir saldırıda kaybettiğini söyleyerek, "Aradan 25 yıl geçti. Bu süre zarfında Orman Genel Müdürlüğü, babamın ev ve okul arkadaşları, hep bizimle oldular. Babamın adına açılan bu tesis vefa duygusunun somut bir örneğidir. Ben vefa duygusunu babam ve arkadaşlarından gördüm. Ailem her zaman yanımdaydı ama babamın arkadaşları ayakta durmam için bana destek oldu" ifadelerini kullandı.

Ormancılık mesleği çok zor bir meslek olduğunu dile getiren Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet İpek, "Zor koşullarda kar, kış, yangın, teröre aldırmadan çalışmalarımızı ibadet aşkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Teşkilatımızın tarihinde 100'ün üzerinde şehidimiz var. Bunlardan biriside orman mühendisi Ahmet Yanen kardeşimizdir. Bugün burada olmak benim için özel bir önem taşımaktadır. Rahmetli Ahmet Yanen benim dönem arkadaşımdı. Kendisiyle çok güzel hatıralarımız olmuştur. Kardeşimizi 1991 yılında kaybettik. Ülkemiz 30 yılı aşkın bir süredir terör hadiseleriyle muhatap olmaktadır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Orman Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet İpek şehit Ahmet Yanen'in eşine, şehidin resminin işlendiği halıyı hediye etti. Orman Bölge Müdürü Polat'ta şehit Yanen'in kızı Mervenur Yanen'e plaket verdi.

Elazığ’da Sosyal Tesise Orman Şehidinin İsmi Verildi

Elazığ’da Sosyal Tesise Orman Şehidinin İsmi Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim