• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Elazığ’da Şeyh Haydar Baba Anıldı

Elazığ’da Şeyh Haydar Baba Anıldı
Elazığ Belediyesi tarafından şehrin manevi şahsiyetlerini yeni nesillere tanıtma amacıyla düzenlenen "Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri" programlarının 6'ncısında...

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin manevi şahsiyetlerini yeni nesillere tanıtma amacıyla düzenlenen "Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri" programlarının 6'ncısında kentin kanaat önderlerinden Şeyh Haydar Baba anıldı.

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç ve çok sayıda davetli katıldı. Program, Hafız Zülfü Üçer'in Kur'an-ı Kerim tilaveti okumasıyla başladı. Elazığ'ın, El- Aziz ismiyle müsemma ve manevi kimliğiyle diğer şehirlere örnek olan illerden biri olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, "Biz bu manevi şahsiyetleri ve bu manevi şahsiyetlerin özelliğinde olanların fikirlerini, görüşlerini buradan Elazığ'a ve Türkiye'ye tanıtıyoruz. Bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu birliğimizin, beraberliğimizin, muhabbetimizin, sevgimizin ve hoşgörümüzün ana kaynağı bu manevi mimarlardır" dedi.

Elazığ Belediyesi olarak bir çok fiziki çalışmaların içinde yer aldıklarını vurgulayan Yanılmaz, "Bunların Türkiye genelinde ödüllendirildiği çalışmalarımızın sayısı da artıyor. Yakın zamanda 81 belediyenin ve valiliklerin katıldığı altın kentler yarışmasında Elazığ'da uyguladığımız 3 ana projemiz 1.lik kürsüsüne oturdu. Bunlardan sağlık merkezi alanında belediyelerin yapmış olduğu en iyi sağlık merkezi projesiyle hayvan hastanesi ve bakım evimiz, sosyal yaşam alanında Kültür Park ve sosyal yardım alanında Hayır Çarşımız 1'incilik ödülünü kazandı" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından programda, Şeyh Haydar Baba'nın özgeçmişini anlatan sinevizyon gösterisi yayınlandı.

Daha sonra moderatörlüğünü Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Özli'nin yaptığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Emekli Vaiz Molla Ahmet Bekiroğlu, Adana Merkez Vaizi İdris Polat, Şeyh Haydar Baba'nın torunu Mehmet Feyzi Evliyaoğlu konuşmacı olarak katıldığı panel ile sona erdi.

Elazığ’da Şeyh Haydar Baba Anıldı

Elazığ’da Şeyh Haydar Baba Anıldı

Elazığ’da Şeyh Haydar Baba Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim