• BIST 9538.53
  • Altın 2490.606
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8232
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Elazığ’da Şehit Yakınlarına Örnek Davranış

Elazığ’da Şehit Yakınlarına Örnek Davranış
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ETSO) İdris Alan, şehit ailelerine destek amaçlı şahsı adına 10 bin, kurumu adına ise 30 bin lira bağışta...

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ETSO) İdris Alan, şehit ailelerine destek amaçlı şahsı adına 10 bin, kurumu adına ise 30 bin lira bağışta bulunarak anlamlı bir destekte verdi.

ETSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen şehit ailelerine destek kampanyasına Vali Murat Zorluoğlu, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, ETSO Başkanı İdris Alan, eşleri ile çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, odaları tarafından başlatılan çığın büyüyeceğini ifade ederek, iş dünyasını kampanyaya katılmaya davet etti. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekasına ve milletin bölünmez bütünlüğüne yönelik olarak terör örgütleri ve taşeronları tarafından haince saldırılar gerçekleştiğini belirten ETSO Başkanı Alan, "Bu kalleş saldırılar sonrasında ateşin düştüğü yer, ciğerimizin tam ortasıdır. Acımız büyük ve derindir. Her şehit haberinde onları toprağa değil, gönlümüze gömüyoruz. Bugün huzur ve güven içerisinde ticaretimizi yapabiliyorsak, çocuklarımızı okula, parka, gezmeye götürebiliyorsak ve güven içerisinde gelecek planı yapabiliyorsak, bu şehitlerimizin tereddütsüz canlarını göz kırpmadan vermesindendir. İşte tam bu noktada kahraman şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerine sahip çıkmak hepimizin asli görevidir" dedi.

"GÜN, BİR OLMA GÜNÜDÜR"

Devletin tüm şehitlerin yakınlarına baktığını ve onları gelecek kaygısı olmaksızın şefkatle sardığını belirten Alan, "Bizler de yüreğimizde bu büyük acıları yaşarken, onların yanında olduğumuzu hissettirmemiz birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü olduğunu göstermemiz gerekmektedir. Odamız yönetim kurulu ve meclisi olarak 30 bin TL bu kampanyaya destek sağlamış bulunmaktayız. Ancak buradan tüm sivil toplum kuruluşlarımızı ve iş dünyamızı başlatmış olduğumuz bu kıvılcımı büyütmeye ve destek olmaya davet ediyorum. Gün, bir olma günüdür, gün, çelik gibi bir irade ortaya koyarak devletimizin kararlı mücadelesine ortak olma günüdür. Bugün Doğuda, Güneydoğu'da ve vatanın her karış toprağında, aziz Türk milletinin göz bebeği, birlik ve beraberliğinin teminatı kahraman silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet teşkilatımızın destanı yazılmaya devam etmektedir. Duygularımızın çok yoğun olduğu ve aslında kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir hususu konuşuyoruz. Yüce Allah'ın izniyle şehitlerin şefaatine nail olmanın heyecanını ve hazzını yaşamak istiyoruz. Bu hazzın tüm iş adamlarımıza nasip olmasını ve odamızda başlatmış olduğumuz bu kampanyanın büyümesi diliyorum. Tüm iş dünyasının bu anlamla kampanyaya katılması istiyorum" şeklinde konuştu.

"ŞEHİTLERİN GERİDE BIRAKTIKLARI DEVLETİMİZE EMANETTİR"

Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ve bunun içerisinde ki bazı illerde çok yoğun bir terör gündemi yaşandığını dile getiren Vali Murat Zorluoğlu, özellikle Diyarbakır ve Şırnak'ta uzunca süreden beri devam eden devletin güvenlik güçlerinin çok çetin bir mücadelesinin söz konusu olduğunu söyledi. Vali Zoroğlu, "Bu mücadeleye bizim ilimizden de çok sayıda güvenlik görevlisi aktif bir şekilde katılmıştır ve halen orada yaşayan insanlarımızın huzuru ve güveni için mücadele veren özel hareket polislerimiz ve jandarma personellerimiz bulunmaktadır. Ben tabi bu mücadelede şehit düşen değerli güvenlik görevlimize, askerimize, polisimize bir kere daha rahmet dilemek istiyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum, sabırlar temenni ediyorum. Tabi onların geride bıraktığı eşleri, çocukları, anne ve babaları en başta devletimize bir emanettir. Biz Elazığ Valiliği olarak başından itibaren şehitlerimizin geride bıraktığı aileleriyle yakından özel olarak ilgilenmeye gayret gösteriyoruz ve her türlü ihtiyaçlarını şüphesiz devlet olanaklarıyla karşılıyoruz. Ancak her ne kadar maddi anlamda çok ciddi bir sorun olmasa da toplumun diğer kesimlerinin de şehitlerimizin ailelerine, eşlerine ve çocuğuna sahip çıkması psikolojik anlamda çok büyük bir önem arz etmektedir. Bugün itibariyle bu manada Ticaret Sanayi Odası Başkanlı Elazığ'da buna start vermiş bulunuyor. Oda başkanlığı 30 bin liralık bir hibe yapmak suretiyle. Esasında polis, şehit ve gazi çocuklarının daha çok eğitimiyle iştigal eden Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği'ne bir destek sağlamış oluyor" diye konuştu.

Günün birlik, beraberlik, şehitlerin ve onların emanetlerine sahip çıkma günü olduğunu ifade eden Zorluoğlu, "Elazığ'da sadece polis ve asker şehitlerimizin geride kalanlarına değil, aynı zamanda terör nedeniyle kendi yurtlarını terk ederek Diyarbakır'dan, Şırnak'tan ilimize gelen vatandaşlarımıza da sahip çıkmamız lazım. Yine ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ülkelerini bırakıp Türkiye'ye ve bir bölümü de Elazığ'a gelmiş bulunan Suriyeli kardeşlerimize, misafirlerimize de muhakkak surede vatandaşlarımızın destek olması lazım. Bugün bir anlamda da bunlarında startını vermiş oluyoruz. Ben bütün Elazığlı kardeşlerimden, vatandaşlarımdan, iş adamlarından, sivil toplum kuruluşlarından, başta şehitlerimizin geride bıraktığı ailelerine olmak üzere bize sığınmış ve bizim şefkatimize, yardımımıza muhtaç durumda bulunan az önce bahsettiğim misafirlerimize de olmak üzere destek beklediğimizi buradan bir kere daha ilan etmiş oluyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şehit aileleri için kendisi ve eşi adına 10 bin, kurumu adına 30 bin lira bağışta bulunduğu için Başkan Alan'a, Vali Zorluoğlu tarafından plaket verildi. İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek Alan'a, yaptığı çalışmalardan dolayı polis şapkası ve çeşitli hediyeler verdi.

Elazığ’da Şehit Yakınlarına Örnek Davranış

Elazığ’da Şehit Yakınlarına Örnek Davranış

Elazığ’da Şehit Yakınlarına Örnek Davranış

Elazığ’da Şehit Yakınlarına Örnek Davranış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim