• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Elazığ’da Prof. Dr. Nuri Orhan Anıldı

Elazığ’da Prof. Dr. Nuri Orhan Anıldı
Elazığ Belediyesi geçtiğimiz yıl geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.

Elazığ Belediyesi geçtiğimiz yıl geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Orhan için "Bir Gönül ve Bilim Adamı Nuri Orhan" adlı anma programı düzenledi.

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Prof. Dr. Nuri Orhan'ın ailesi ve çok sayıda sevenleri katıldı. Program, Mustafa İlci'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti okumasıyla başladı. Babasının ölümünün senei devriyesinin olduğunu belirten Prof. Dr. Nuri Orhan'ın oğlu Bedrettin Orhan, "Şahsım adına onun oğlu olmanın verdiği manevi haz ve onu kaybetmenin verdiği büyük acı kelimelerle ölçülebilecek bir şey değil. Babam hakikaten gönül insanıydı. Maddi mülahazalarla hiçbir ilişkisi olmayan, insanları Allah için seven, vatanına ve milletine çok ciddi hizmetler sunmuş ve bütün gayesi hayat amacı bu yol üzerinde olan bir insandı. Umarım ki Allah'tan ülkemiz bu şekilde insanlara sahip olur ve babam gibi insanlar ülkelerinin menfaatine, vatanları ve insanlar için hizmet etmeye devam ederler" dedi.

Aile ferdi olarak rahmete intikal etmiş birinin arkasından konuşmanın kolay olmadığını ifade eden Prof. Dr. Nuri Orhan'ın kardeşi Yrd. Doç Dr. Ahmet Orhan, "Bir hayal için yaşanmadan yaşayabilmeyi becermek çok önemli" ifadelerini kullandı.

Nuri Orhan'ın, Elazığ için bir değer ve sevgi dolu bir insan olduğunu vurgulayan AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Orhan'ın Elazığ için çok önemli gayretleri olduğunu söyledi. Öztürk, "Paylaşmasını bilen, küçükle küçük olan, büyükle büyük olan bir insandı. Benimde kirvem ve aynı zamanda akrabamdı. Kendisini çok seviyorduk. Bizim için çok değerli bir insandı. Hocamızı rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Bugün çok özel bir anma törenini yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Nuri Orhan hocanın üniversiteden sınıf arkadaşı olduğunu söyledi. Başkan Yanılmaz, "1978 yılından beri birlikte olduğumuz zaten 4 yıllık öğrencilik hayatımızda çok yakın birlikteliğimiz olan bir isimdi. Öğrencilik hayatımız bittikten sonra o üniversiteyi tercih etti ben ise bürokrasiyi tercih ettim. Ancak biz yinede belirli dönemlerde hep bir araya geldik, Elazığ'ı, Elazığ'ın geleceğini ve ekonomisini konuştuk. Nuri hocamla birlikte makine mühendisiydik. Ancak bir yerde kültür sanat etkinliği ve bir panel varsa tam göbeğindeydi. Şehrin hangi gelişme alanında çalışma var ise tam onun içindedir. O derece enerjiktir ve o derece etrafına hassasiyetle bakar. Nuri hocam onlardan biriydi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Nuri Orhan'ın öz geçmişini anlatan sinevizyon gösterisi yayınlandı. Sinevizyon gösterisinin ardından program, moderatörlüğünü Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek'in yaptığı ve Yrd. Doç. Dr. Yusuf Er, Yrd. Doç. Dr. Musa Kılıç ve Mali Müşavir Şerafettin Yıldırım konuşmacı olarak katıldığı söyleşi ile devam etti. Daha sonra Ahmet Yücel, Prof. Dr. Nuri Orhan'ın sevdiği ilahileri seslendirdi ve program protokol üyelerinin EBEGEM binasının temsili açılış kurdelesi kesmesiyle sona erdi.

Elazığ’da Prof. Dr. Nuri Orhan Anıldı

Elazığ’da Prof. Dr. Nuri Orhan Anıldı

Elazığ’da Prof. Dr. Nuri Orhan Anıldı

Elazığ’da Prof. Dr. Nuri Orhan Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim