• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Elazığ’da ’Medyada Yeni Yönelimler Ve Gazeteciliğin Geleceği’ Adlı Seminer Verildi

Elazığ’da ’Medyada Yeni Yönelimler Ve Gazeteciliğin Geleceği’ Adlı Seminer Verildi
Elazığ'da, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey tarafından İletişim Fakültesi ve İletişim Lisesi öğrencilerine "Medyada...

Elazığ'da, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey tarafından İletişim Fakültesi ve İletişim Lisesi öğrencilerine "Medyada Yeni Yönelimler ve Gazeteciliğin Geleceği" adlı seminer verildi.

Elazığ'da, İletişim Fakültesi ve İletişim Lisesi öğrencilerine BİK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey tarafından "Medyada Yeni Yönelimler ve Gazeteciliğin Geleceği" adlı seminer verildi. Seminere, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, BİK Elazığ İl Müdürü Murat Yürekli, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Osman Umar, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Medyanın her yönüyle toplumun şekillenmesi ve doğruları bulması açısından önemli görevler üstlendiğini belirten Demirdağ, "Son geçen son yüz yılda ve bu yüzyılın ilk başından itibaren medyadaki değişimler baş döndürücü şekilde olmuştur. İnternetin gelişmiş olmasının da beraberinde kitle iletişim araçlarının yaygın bulunması her şeyin anında bütün dünyaya kısa sürede iletilmesini sağlamaktadır. Bu açıdan geleceğin siz genç iletişimciler şansı bir devire sahipsiniz" dedi.

Gazetenin geçmişi hakkında bilgi veren BİK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, "Gazetenin basın hayatı bin 600'lü yıllarla beraber başlıyor. Uzun yıllar tahtında devam ediyor. Tabi radyo çıkana kadar. Radyo çıkıyor bu kez gazete tedirgin olmaya başlıyor. Acaba tahtımdan iniyor muyum diye düşünüyor. Fakat öyle olmuyor. Gazete ve radyo beraber devam ediyorlar. Birbirlerini destekliyorlar. Aradan biraz zaman geçiyor televizyon çıkıyor. Radyo ve gazete kendini tehdit edişmiş gibi hissetmeye başlıyor. Ama yine beraber yaşamaya devam ediyorlar" ifadelerinde bulundu.

Yeni çağın medyayı inanılmaz bir şekilde etkilediğini ifade eden Canbey, "Çağımızda yaşanan teknolojik unsurlar medyayı inanılmaz şekilde etkiliyor. Sadece teknoloji değil, şartlar, medya teknolojisinde yaşanan gelişmeler medyayı da derinden etkilemeye başlıyor. 2050'li yıllarda gazeteler sona erecek diyorlar. Çünkü kitleler nerede olursa medya da oraya yöneliyor. Şimdi herkesin sosyal medyası ve interneti var. Haberler o kadar hızlı yayılmaya başlıyor ki gazetenin, radyonun ve televizyonun kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Dijital devrim sadece gazeteyi tehdit etmiyor. Hepsini tehdit ediyor. Geçtiğimiz ay içerisinde Mecidiyeköy de bir patlama oldu. Patlama sonrasında olayı son dakika haberi olarak verdiler. Ama aynı anda orada olan birisi periskopu açıyor ve kamera çekimi yapmaya başlıyor. O anda periskopun içerisinde olan tüm dünya bunu izlemeye başlıyor" diye konuştu.

Elazığ’da ’Medyada Yeni Yönelimler Ve Gazeteciliğin Geleceği’ Adlı Seminer Verildi

Elazığ’da ’Medyada Yeni Yönelimler Ve Gazeteciliğin Geleceği’ Adlı Seminer Verildi

Elazığ’da ’Medyada Yeni Yönelimler Ve Gazeteciliğin Geleceği’ Adlı Seminer Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim