• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Elazığ’da ‘Kadınların Politikadaki Rolü’ Programı

Elazığ’da ‘Kadınların Politikadaki Rolü’ Programı
AK Parti Kadın Gönüllüleri Grubu tarafından "Politikada kadının rolü" adlı program düzenlendi.

AK Parti Kadın Gönüllüleri Grubu tarafından "Politikada kadının rolü" adlı program düzenlendi.

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Varol, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, KADEM Elazığ temsilcisi Esra Soylu, AK Parti Kadın Gönüllüleri Grubu Başkanı Arzu Tülay ve çok sayıda davetli katıldı. Bir toplumu şekillendiren, yönlendiren ve yönetenin aslında hanımefendilerin olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Varol, "Bir mimar elindeki çamurdan nasıl bir heykel yapabiliyorsa, bir toplumu da elinde o hamur gibi işleyen yöneten, yönlendiren ve şekil veren hanım efendilerdir. Neticede hanımlar bizim analarımız, ablalarımız, bacılarımız ve çocuklarımızın anneleridir. Çocuklarımız gözlerini açtığında ve kendilerini bildikten itibaren her gün hanımların elinde basit şekiller almaya başlarlar. Eğer toplumda hanımefendiler erdemli ve güzel ahlaklı ise ve de gerçekten memleketini, milletini seven ve çocuklarına da bu duyguları aşılayan hanımlar olarak memleketi yönetirse bu memlekette daha güzel olur" dedi.

Toplumun güçlendirilmesi ve demokrasinin tam anlamıyla işleyebilmesi adına siyasi partilerde kadınların dengeli, eşit ve adil bir şekilde temsilinin çok büyük önem arz ettiğini vurgulayan KADEM Elazığ temsilcisi Esra Soylu ise, "Nitekim toplumu ayakta tutan 2 temel unsur kadın ve erkektir. Ancak dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de kadınlar seçme ve seçilme hakkı elde etmiş olsalar da, siyaset arenasında uzun yıllar verdikleri mücadeleler sonucunda son yarım yüzyıldır dahil olabiliyorlar. Bu durumun sebepleri arasında yaygın olarak kadının kimliğine yönelik kalıplaşmış geleneksel kodlar ve kültürel değer yargıları, siyasi partilerin kadın temsil oranlarını programlarına destekleyip desteklememesi önündeki kararları, kadınların kamusal alanda dahil oldukları çeşitle cinsiyet ayrımcılıkları ve problemler, yasama düzenlemelerdeki eksikler, kadınların siyasete erkekler kadar ilgi duymaması, siyasi alana daha çok erkeklerin hakimiyetinde olduğu yönündeki ağırlığı, siyasete atılmanın ekonomik güç ile mümkün olabileceği ön yargı ve siyasete katılmanın daha çok bir zümreye ve sınıfa ait olmak gerektiği yönünde oluşan bu sebepleri gösterebiliriz" diye konuştu.

Türkiye'deki özel şartlardan dolayı kadınların siyasete katılması konusunda yükselen bir talep dalgası olduğunu dile getiren Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, "Siyasete ilgi duymanın kadınların genel olarak benimsedikleri bir durum değil. Ama siyasetin kaderini belirlemede hiç küçümsenmeyecek etkileri söz konusudur. İslam fıkıhı açısından kadınların siyasete katılmaları, milletvekili, bakan, başbakan hatta devlet başkanı olup olmayacağı gibi konularda bu ortam dolayısıyla doğuyor. Kadınların seçme hakkı konusunda genellikle tartışma yapılmıyor. Seçilme hakkı ve bunun sonucu olarak milletvekili, bakan, başbakan, devlet başkanı olma konusu oldukça tartışmaktadır" ifadelerinde bulundu.

Program, Başkan Arzu Tülay'ın AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut'un eşi Özlem Bulut, KADEM Elazığ temsilcisi Esra Soylu ve Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı'ya katılımlarından dolayı plaket vermesiyle sona erdi.

Elazığ’da ‘Kadınların Politikadaki Rolü’ Programı

Elazığ’da ‘Kadınların Politikadaki Rolü’ Programı

Elazığ’da ‘Kadınların Politikadaki Rolü’ Programı

Elazığ’da ‘Kadınların Politikadaki Rolü’ Programı

Elazığ’da ‘Kadınların Politikadaki Rolü’ Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim