• BIST 9524.59
  • Altın 2491.184
  • Dolar 32.4967
  • Euro 34.7424
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Elazığ’da Girişimcilik Paneli Yapıldı

Elazığ’da Girişimcilik Paneli Yapıldı
Elazığ Fırat Üniversitesi Teknoloji Ar-Ge Kulübü ve Fırat Bilim Akademisi Öğrenci Topluluğu tarafından "Girişimcilik Paneli" etkinliği düzenlendi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Teknoloji Ar-Ge Kulübü ve Fırat Bilim Akademisi Öğrenci Topluluğu tarafından "Girişimcilik Paneli" etkinliği düzenlendi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Mustafa Temizer Konferans Salonu'nda yapılan panele Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Cebeci, Teknoloji Ar-Ge Kulübü'nün akademik danışmanı Prof. Dr. Sermin Ozan, öğretim üyeleri ve Mühendislik fakültesi öğrencileri katıldı. Panelde Elektrik-Elektronik Mühendisi Ahmet Güney tarafından Türkiye'nin en büyük su altı derin deşarj işleminin nasıl yapıldığı hakkında katılımcılara seminer verdi.

Ergene Derin Deniz Deşarjı Projesi Ve Marmara Derin Deniz Deşarj Projesi hakkında bilgi veren Elektrik-Elektronik Mühendisi Ahmet Güney, "Projeler Çevre ve Şehircilik, Bilim ve Teknoloji ve Orman ve Su İşleri Bakanlığının ortaklaşa 2003 yılından başlayan bu bölgedeki problemleri çözmek için planlanmıştır. Proje bedeli yaklaşık 1 milyar TL olan sosyal sorumluluk projedir. Gerçekten ülkemizin bu büyüklüğünü gösteriyor. 1 milyar TL'lik proje ve 9 tane büyük müteahhit var. Bu müteahhitle beraber bu çalışmaları yapıyoruz. Bizim şirketimiz sonuçta 3 bakanlığımızın 1 milyar TL'lik bir projesiyle ve o bölgede kurulmuş 9 tane organize sanayi bölgesinin ortaklaşa projelendirdiği ve e yıl hiç ödemesiz geriye kalan kısmının da çok cuzi rakamlarla kredilendirdiği büyük bir projedir. Bu proje içerisinde olan kısımlarda bu bölgede günlük yaklaşık 750 milyon metreküp su sanayide kullanılmaktadır. Tabi 1970'li yıllarda başlayan sanayileşme o dönemde bu derece bir takım çevresel mevzuatlar, kanunlar, yönetmelikler olmayınca sanayi büyüdükçe mevcut Ergene Nehri dediğimiz bölge o kadar kirlenmiş ki 4. sınıf en kötü kullanılmaz su moduna gelmiş. Sonuçta bu proje yapılması erzem bir şekilde projelendirildi" dedi.

Projeyi yaparken devlet üniversiteleri hocalarından destek alındığını belirten Güney, "Halada danışmanlık anlamında bizim her türlü destek alıp fikirlerinden yararlandığımız çok değerli profesör hocalarımız bize her türlü toplantılarımızda destek olmaktadırlar. Türkiye'de böyle büyük projelerde kendini yetiştirmiş ve geleceğe dair misyon ve vizyonu olan düşünen bütün arkadaşları bu projelerde gerçekten çok büyük ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Bu bölgede özellikle çok ihtiyaç olan hepimizin de aradığı birinci sınıf sizin gibi arkadaşlara ihtiyaç var. Yeter ki yetişmiş, azimli ve istekli olun. Her şeyi bilmek zorunda değilsiniz. Ama azim, istek ve merak bu işlerin can damarıdır" diye konuştu.

Elazığ’da Girişimcilik Paneli Yapıldı

Elazığ’da Girişimcilik Paneli Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim