• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Elazığ’da ET Sorunu Yok

Elazığ’da ET Sorunu Yok
Piyasada et fiyatlarını yüksek tutan birkaç market ve işletme bulunduğunu belirten Kırmızı Et Üreticileri Birliği Elazığ Şube Başkanı Arif Erol,...

Piyasada et fiyatlarını yüksek tutan birkaç market ve işletme bulunduğunu belirten Kırmızı Et Üreticileri Birliği Elazığ Şube Başkanı Arif Erol, bunların fiyatları yüksek tutmaya devam etmesi halinde et satış mağazası açacaklarını kaydetti.

Elazığ İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin, 2016 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurula Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdal Kaya ile üyeler katıldı. Kırmızı Et Üreticiler Birliği'nin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıyla besici ve üretici arasındaki köprü oluşturduğunu belirten Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol, il ve ilçelerde 2015 yılı itibariyle kayıtlı 783 işletme olduğunu toplamda 944 besi sığır işletmesi bulunduğu söyledi.

Hayvancılığın Elazığ'ın lokomotifi olduğunu ve kentin ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade eden Erol, "Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, TKDK ve devletimiz tüm imkanlarıyla hayvancılığa desteğini sürdürüyor. Yüzde 50'lerden başlayıp 65'lere varıncaya kadar hibe teşvikleri sağlıyor. Besi ve üreticilerimizin faydalanması hayvancılığa ayrı bir ivme kazandırıyor" dedi.

Elazığ'da, bölgede ve ülkede et sorunu olmadığı ve sadece hayvan sağlının artırılması gerektiğini vurgulayan Erol, "Besicilere, aile işletmelerine, küçük yetiştiricilere destekler devam etmeli ve daha büyük oranda doğrudan desteklenmelidir. Piyasada et fiyatlarını yüksek tutan birkaç market ve işletme bulunuyor. Bunlar fiyatları yüksek tutmaya devam ederlerse biz birlik olarak et satış mağazası açma projemiz var. İstiyoruz ki besicimiz ve üreticimiz zarar görmesin. Tüketicimiz uygun fiyata et alabilsin" diye konuştu.

Türkiye ve Elazığ çapında mevcut üretici birlikleri hakkında bilgi veren Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdal Kaya ise, şunları kaydetti:

"Ülkemizde yaklaşık 750 bin üretici ve çiftçinin üyesi olduğu bin 140 adet üretici örgütü bulunmaktadır. Elazığ'da ise yaklaşık 4 bin 134 kayıtlı üyenin bulunduğu 9 adet birliğimiz mevcuttur. Ayrıca yaklaşık 38 bin civarında üyesi olan su ürünleri ve tarımsal kalkınma kooperatifimiz mevcuttur. Bakanlığımız olarak tarımsal amaçlı üretici ve yetiştirici örgütlerine her türlü imkan ve teşvik yapılmakta olup bu kuruluşların projelerini mali, teknik ve eğitim yönünden destek vermektedir."

Elazığ’da ET Sorunu Yok

Elazığ’da ET Sorunu Yok

Elazığ’da ET Sorunu Yok

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim