• BIST 9561.82
  • Altın 2480.673
  • Dolar 32.4889
  • Euro 34.5819
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Elazığ’da Çiftçilere Bitki Koruma Eğitimi

Elazığ’da Çiftçilere Bitki Koruma Eğitimi
Elazığ'da teknik elamanlar ile çiftçilere yönelik bitki koruma eğitimi verildi.

Elazığ'da teknik elamanlar ile çiftçilere yönelik bitki koruma eğitimi verildi.

Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yönetmeliği doğrultusunda bitkisel üretim yapan çiftçilere eğitim verildi. Eğitime Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Gürbüz, müdürlük personeli, teknik elamanlar ve çiftçiler katıldı. Eğitimle ilgili bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Gürbüz, Gıda güvenilirliği konusunda insanların ekip biçtiklerini hasat etmediklerini belirterek, hastalık ve zararlılardan arta kalan ürünleri hasat ettiklerini söyledi.

Zirai mücadelenin çok önemli olduğuna vurgu yapan Gürbüz, "Ancak, çiftçilerimiz tarafından kolay olduğu için çok tercih edilen kimyasal mücadeleyi tek çözüm olarak kabul etmek oldukça yanlıştır. Özellikle son yıllarda mücadeleler de kullanılan bu kimyasalların insan sağlığına, çevreye ve doğal dengeye olan yan etkileri anlaşıldıkça bu etkileri azaltıcı yöntemler üzerine çalışmalar başlatılmıştır. Bu konuda bakanlığımızda pek çok düzenlemeler getirmiştir. Bitki koruma ürünlerinin reçete ile satılması, bitkisel üretimde kullanılan kimyasalların önerilmesi, uygulanması ve kayıt işlemleri yönetmeliği ile hasat öncesi pestisit denetimi bunlardan bazılarıdır" dedi.

Güvenilir gıdanın temininin insan hayatı ve sağlığı için çok büyük önem arz ettiğini dile getiren Gürbüz, "Güvenilir gıdanın temininde doğru ilacın doğru zaman ve dozda kullanıldığı, son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilen, her aşaması kayıt altında olan ve izlenebilirliği sağlanmış olan tarımsal üretime bağlıdır. Bu eğitimin amacı sadece belge vermek değil, aynı zamanda bu hususları da hatırlatmaktır. Bizler tarımsal üretim yanında tarladan sofraya güvenilir gıda kapsamında tüketiciye güvenli gıda sunulmasının da denetiminden sorumluyuz. Toptan ve perakende satış yerlerinde yapılan denetimler yanında tarla, bağ ve bahçelerden de hasat öncesi örnekleme yöntemiyle alınan numuneler analiz edilmektedir" diye konuştu.

Katılan çiftçilere Bitki Koruma Ürünü Uygulama Yetki Belgesi verilmesi için Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanları tarafından zirai mücadele yöntemleri, pestisit formulasyon şekilleri, uygulamaya hazırlanması, kalibrasyon, uygulamaların çevreye, doğal dengeye, insan sağlığına etkileri konularında eğitimler verildi.

Elazığ’da Çiftçilere Bitki Koruma Eğitimi

Elazığ’da Çiftçilere Bitki Koruma Eğitimi

Elazığ’da Çiftçilere Bitki Koruma Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim