• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Elazığ’da Buzda Düşen 340 Kişi Hastanelik Oldu

Elazığ’da Buzda Düşen 340 Kişi Hastanelik Oldu
Elazığ'da kar yağmasıyla birlikte oluşan buzlanmalar nedeniyle düşen 340 kişi kentteki hastanelere başvurdu.

Elazığ'da kar yağmasıyla birlikte oluşan buzlanmalar nedeniyle düşen 340 kişi kentteki hastanelere başvurdu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da kış mevsimi etkisini sürdürüyor. Kar nedeniyle birçok köy yolunun kapalı bulunduğu Elazığ'da buzlanmalar nedeniyle görünmez kazalar da yaşandı. Kentte kar ve buzlanma sonucu birçok kişi dengesini kaybederek, düşmesi sonucu yaralandı. Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine düşme sonucu bel, ayak ve el faktörü geçiren 237 kişi başvurdu. Fırat Üniversitesi ve özel hastanelerin acil servislerine ise 103 kişinin düşme sonucu tedaviye alındı bildirildi. Yaralananların ayakta tedavi olduğu bildirilirken, uzmanlarda düşmelere karşı vatandaşları uyardı.

"ELLERİNİZİ CEPLERİNİZE KOYMADAN YÜRÜYÜN"

Kış mevsiminde kayarak, yaralanmaların çok sık yaşandığını belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Burhan Taneli, bu durumun kırık ve çıkık gibi ciddi yaralanmalara sebep olduğunu söyledi. Yürürken dikkat edilmesi gerektiğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Taneli, "Kış mevsiminde dışarıda yürürken mutlaka ve mutlaka ellerini ceplerine koymamaları gerekiyor. Ellerin dışarıda olması gerekiyor. Yürürken çok dikkatli olmak gerekiyor. Tutunabilecek bir yer varsa tutunarak yürümeleri doğrudur. Kaygan, karlı ve buzlu zeminde düşme olaylarına çok sık rastlıyoruz. Bu nedenle kış aylarında cerrahi sayıda giderek artıyor. Vatandaşlarımızın bunlara dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

Kış aylarında özellikle yaşlılarda kalça kırıklarına çok sık rastlandığını aktaran Taneli, "En önemli alınacak önlemlerden birisi bu saydıklarım dışında kaymayan ayakkabıların giyinmesidir. Kalça bölgelerine süngerlerle destek konulması ve böylece dışarı çıkılması çok doğrudur. Çünkü düşme sırasında kalça bölgelerine gelen darbelerle kalça kırılmaktadır. Gençlerde mutlaka eller dışarıda buzlu olmayan yerde yürünmesi doğrudur. Bu konularda halkımızın dikkatli olmaları gerekir. Kış aylarında el bileği ve kalça kırıklarına çok rastlıyoruz. Halkımızın bu dediklerimize dikkat etmesi bu sayıları giderek azaltacaktır" diye konuştu.

"AĞRILARI ÖNEMSEMEMEK YANLIŞTIR"

Düşme sonucu ağrıların azlığına aldanmamaları gerektiğini vurgulayan Taneli, şunları kaydetti:

"Yaşlılarda kalça kırığı tedavisi çoğunlukla cerrahidir. Bu nedenle düşme sonucu kalça bölgelerinde kırıklar olan hastaların az ağrım var ya da kalçam ağrımıyor demek doğru değildir. Çoğunlukla kalça içi kırıklarının ağrıları çoktur ancak ağrısız olan bazı çatlaklar vardır. Bunlarda daha sonradan problem yaratacaktır. Mutlaka bir doktora başvurmaları doğrudur. Önemsememek yanlıştır. Özellikle düşme sonucu el bileği çevresi kırıkları vardır. Bunlarda düşme sonucu olarak scaphoid kemik dediğimiz el bilekleri kırığına sık rastlıyoruz. Bunlarda düşme sonucu kırık başladığında mutlaka doktora başvurmaları gerekmektedir."

Elazığ’da Buzda Düşen 340 Kişi Hastanelik Oldu

Elazığ’da Buzda Düşen 340 Kişi Hastanelik Oldu

Elazığ’da Buzda Düşen 340 Kişi Hastanelik Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim