• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Elazığ’da ’Aşmak İçin Hareket’ Kampanyası

Elazığ’da ’Aşmak İçin Hareket’ Kampanyası
Elazığ'da "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında engelliler ile engelsizler bir araya gelip futbol, basketbol ve masa tenisi oynayıp, halat çekme yarışı...

Elazığ'da "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında engelliler ile engelsizler bir araya gelip futbol, basketbol ve masa tenisi oynayıp, halat çekme yarışı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar ile Milli Eğitim Bakanlıklarının katkılarıyla, Türkiye Beyaz Ay Derneği'nin koordinesinde başlatılan "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında Elazığ Çimento Fabrikası Sosyal Tesisi'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Türkiye Beyaz Ay Derneği Elazığ Şube Başkanı Naci Demirpolat, Çimento Fabrikası Genel Müdürü Yasin Sarıçamlık, Türkiye Beyaz Ay Derneği üyeleri, kamu kurum temsilcileri ile engelliler ve aileleri katıldı.

Bütün insanlar aynı olsaydı birbirlerinden öğrenecek hiçbir şeyin olmayacağını belirten Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, "Farklılıklarımızı neden sınırlı tutalım, daha farklı insanlarla neden bir arada olmayalım. İnsanlar, "Görme engelli birisiyle konuşurken görme ile ilgili cümle kuramıyorum, seni üzmekten korkuyorum, " demekteler. Biz neden birbirimizden kaçmak yerine birbirimizle tanışmayı, buluşmayı, kaynaşmayı tercih etmiyoruz. Neden birbirimizden kaçıyoruz. Engelsiz arkadaşların kafalarındaki engelleri kaldırıp, engellilerle tanışıp onları anlaması lazım. İnsanlar tanıyabildiği insanlar kadar bir toplum oluşturabilirler" dedi.

Türkiye genelinde 72 şubesiyle etkinlikte yer aldıklarını dile getiren Türkiye Beyaz Ay Derneği Elazığ Şube Başkanı Naci Demirpolat ise, "Aşmak İçin Hareket projesini hayata geçiriyoruz. Aşmak İçin Hareket projesinin ana kapsamı, Türkiye genelinde 100 bin engelli ile 100 bin sağlıklı insanı sportif faaliyetlerde bir araya getirmek. Bu faaliyetlerimiz sonucunda engelli ve engelsiz kardeşlerimiz arkadaşlıklar kurarak birbirlerini anlamak ve tanımak fırsatını yakalayacaklar" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmaların ardından yapılan çeşitli etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Programa katılan engelliler ile engelsizler bir arada futbol, basketbol ve masa tenisi oynama ile halat çekme yarışı yaptı.

Elazığ’da ’Aşmak İçin Hareket’ Kampanyası

Elazığ’da ’Aşmak İçin Hareket’ Kampanyası

Elazığ’da ’Aşmak İçin Hareket’ Kampanyası

Elazığ’da ’Aşmak İçin Hareket’ Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim