• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Elazığ’da 52. Kütüphane Haftası Kutlandı

Elazığ’da 52. Kütüphane Haftası Kutlandı
Elazığ'da, 52. Kütüphane Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Elazığ'da, 52. Kütüphane Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

52. Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Kütüphane Müdürü Ahmet Pirinçci Atatürk anıtına çelenk koydu. Program, daha sonra Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'ne devam etti. Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde programa, Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Kütüphane Müdürü Ahmet Pirinçci, İl Müftüsü Peyami Güngör, Aziz Gül Ortaokulu ve Lütfullah Bilgin İlkokulu öğrencileri katıldı.

Kütüphane Haftasının 1964 yılından beri her yıl Mart ayının son haftasında kutlanmaya başladığını belirten Kütüphane Müdürü Ahmet Pirinçci, "Kutlamalar hafta boyunca devam eder. Bakanlığımız kütüphane ve yayınlar genel müdürlüğünün emirleriyle kütüphane haftasının ana teması "Küresel anlayış ve kütüphaneler" olarak belirlenmiştir. Hafta boyunca halkımızla, sivil toplum örgütleriyle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde kütüphanelerimizde, köylerimizde ve okullarımızda çeşitli etkinliklerle kutlanacak ve anlatılacaktır" dedi.

İnsanoğlunun binlerce yıllık hayatı boyunca edindiği bilgi ve tecrübeleri aktaranın kitaplar olduğunu vurgulayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, "Kitaplar yazarları ölümsüz kıldıkları gibi bize geleceği kurmamızı temel bilgileri verirler. Kitaplar toplumun heyecanı, üzüntüsü, sevinci ve düşüncesidir. Hava, su ve ateş olmadan hayatın olmayacağı gerçeğine hiç şüphesiz kitabı da ekleyebiliriz. Hava, su ve ateş gibi insanlığın olmazsa olmazı kitapları günümüze taşıyan kütüphanelerdir. Kütüphanelerde kitapları koruyarak, koleksiyonları güncelleyerek bir sistem içerisinde bizlere ulaştıranlarda kütüphanecilerdir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra program, öğrenciler tarafından kitapları anlatan, oyunlar sahnelenip, şiirler okunmasıyla devam etti.

Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş tarafından, yılın en çok kitap okuyan öğrencilerinden dereceye girenlere ödül verildi.

Program, İl Halk Kütüphanesi tarafından kitap sergisinin açılmasıyla sona erdi.

Elazığ’da 52. Kütüphane Haftası Kutlandı

Elazığ’da 52. Kütüphane Haftası Kutlandı

Elazığ’da 52. Kütüphane Haftası Kutlandı

Elazığ’da 52. Kütüphane Haftası Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim