• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Elazığ’da 500 Çocuğa Bisiklet Dağıtıldı

Elazığ’da 500 Çocuğa Bisiklet Dağıtıldı
Elazığ'da ihtiyaç sahibi ve derslerinde başarılı olan 21 okuldan 500 çocuğa bisiklet dağıtıldı.

Elazığ'da ihtiyaç sahibi ve derslerinde başarılı olan 21 okuldan 500 çocuğa bisiklet dağıtıldı.

Elazığ Valiliği himayesinde, Elazığ Dernekler Federasyonu(ELFED) ve Veloturk işbirliği ile 8-12 yaş grubu çocuklar için 500 adet bisiklet dağıtım töreni gerçekleşti. Bisiklet verilecek öğrenciler, 21 farklı okuldan ihtiyaç sahibi ve başarılı olan öğrenciler arasından seçildi. Elazığ Yakup Kılıç Spor Salonu'n gerçekleşen dağıtım törenine, Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Fırat Üniversitesi Rektörü Kudbettin Demirdağ, ELFED Genel Başkanı Faik İçmeli, Veloturk üyeleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Halk oyunlarıyla başlayan tören ELFED Genel Başkanı Faik İçmelinin açılış konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Yanılmaz, Elazığ'ın sadece Elazığ'da yaşayanlardan ibaret olmadığını belirterek, "İl dışında Elazığ'da yaşayanların 5 misli hemşerilerimiz var. Yurt içinde ve dışında yaşıyor olmakla birlikte kalbi, gönlü, hevesi, arzusu ve muhabbeti Elazığ ile olan hemşerilerimiz var. Bu hemşerilerimizin varlıkları dahi burada bize güç veriyor. Onlarla onur duyuyoruz. Bu şekildeki destekler ve organizasyonlar Elazığ dışında yaşayan hemşerilerimizin bir araya gelmesine vesile olan organizasyonlardır" dedi.

Bisikletlerini alacak çocuklara seslenen Yanılmaz, "Bilgisayarın başından kalkın. Elinizdeki akıllı cep telefonlarından oyun oynamayı bırakın. Park alanlarına çıkın ve bizi tabii oyunlarımızı oynayın. Hareket edin ve bisikletlerinize binin. Elazığ'da yaptığımı ve yapmaya devam ettiğimiz bisiklet yollarıyla ilimizde bisiklet kullanımı arttıracağız. Ne kadar çok bisiklet kullanırsanız o kadar spor yapmış olacaksınız. Bu güzel şehrimizde yaşanan, havasını teneffüs eden, spor yapan siz değerli yavrularımız sporla iç içe ne kadar büyüdükçe o kadar zinde olacaksınız ve geleceğe güvenle bakacaksınız" diye konuştu.

Valilik, belediye ve Sağlık Müdürlüğü olarak Elazığ'da hareketli yaşamın artmasını desteklediklerini vurgulayan Vali Murat Zorluoğlu ise, "Çocuklarımızın, gençlerimizin ve insanlarımızın daha fazla spor yapmaları ve hareket etmelerini önemsiyoruz ve bunu gerçekleştirmek içinde bir çok projeyi hayata geçiriyoruz. Bisiklet kullanımı da bu manada çok önemli bir yere sahiptir. İlimizde bisiklet kullanımını çocuk ve gençlerimiz gerekse büyükler arasında yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Bunun için Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde sağlık bakanlığımız tarafından bir proje başlatılmıştı. İnşallah bu yılda devam edecek. O çerçevede yine çocuk ve gençlerimizi bisikletlerle buluşturacağız" ifadelerinde bulundu.

Elazığ'da ki bütün okullarda tam gün eğitime geçmek istediklerini ve bunun için yardımsever ve iş adamlarını desteğe çağıran Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Bunun çalışmasını Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptık. İl etapta bu maksada ulaşabilmek için bütün çocuklarımızın sabah makul bir saatte kalkıp gitmeleri ve yine öğlenden sonra makul bir saatte evlerine döndükleri bir eğitim ortamına ulaşmak için bir çalışma yapıyoruz. Gördük ki ilk etapta bize minimum bin ilave derslik lazım. Elazığ'da bin ilave derslik yaparsak bütün öğrencilerimizin tam gün eğitime kavuşturmuş olacağız. Bunu gerçekleştirmek için Elazığ'da ve dışarıdaki hayırsever ve iş adamlarımızı Elazığ'a eğitim yatırımı yapmaya davet ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Zorluoğlu, Başkan Yanılmaz ve diğer protokol üyeleri çocuklara bisikletlerini verdi.

Kardeşiyle beraber ilk defa bisiklet aldığını için çok mutlu olduğunu dile getiren Suriyeli Meryem Hamza, Bisiklet kullanmayı çok sevdiğini ve bisiklet kullanmanın çok sağlıklı olduğunu dile getirdi.

Önceden bisikleti olmadığını ve çok mutlu olduğunu aktaran Menan Hamza ise "Şimdi bisikletim olduğu için çok mutluyum. Bisikletimle spor yapmak istiyorum ve okula gidip gelmek için kullanacağım" ifadelerini kullandı.

Elazığ’da 500 Çocuğa Bisiklet Dağıtıldı

Elazığ’da 500 Çocuğa Bisiklet Dağıtıldı

Elazığ’da 500 Çocuğa Bisiklet Dağıtıldı

Elazığ’da 500 Çocuğa Bisiklet Dağıtıldı

Elazığ’da 500 Çocuğa Bisiklet Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim