• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Elazığ Ülkü Ocakları'ndan kan bağışı programı

Elazığ Ülkü Ocakları'ndan kan bağışı programı
Elazığ Ülkü Ocakları tarafından kan bağışı programı düzenlendi.

Elazığ Ülkü Ocakları tarafından kan bağışı programı düzenlendi. Ülkü Ocakları ile Kızılay tarafından ikincisi gerçekleştirilen kan bağışı programına çok sayıda kişi katılarak kan bağışında bulundu.

Elazığ Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Ülkü Ocakları binasında gerçekleştirilen programda kan bağışının önemine dikkat çeken Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, "Kan en klişe tabirle acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Cenabı Allah Maide Suresi 32, ayette şu şekilde buyurmuştur; "Kim haksız bir yere bir insanı öldürürse tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Her kim de hayatını kurtarmak sureti ile bir insanı kurtarırsa bir insanı yaşatırsa bütün insanlığı yaşatmış gibidir." Kanın üretildiği bir fabrikanın olmadığını düşünürsek bu ayeti kerimeden kan bağışının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Elazığ Ülkü Ocakları olarak yürütmüş olduğumuz sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz. Etkinliği beraber düzenlediğimiz Türk Kızılayı Elazığ Şubesi yetkililerine, şube yöneticilerine, Kızılay personeline ve kan veren teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum." dedi.

Kan bağışı yapan MHP Elazığ Kadın Kolları Başkanı Fatma Hanege de kan bağışını kulak ardı etmeden "Belki akşama bize olacak" düşüncesi ile herkesi kan bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Türk Kızlayı Elazığ Şubesi Çalışanı Selçuk Dağtekin ise "Kan, acil değil sürekli bir ihtiyaç, özellikle kış aylarında kan bağış sayımız oldukça düşmekte. Diğer sivil toplum kuruluşlarımızdan da aynı duyarlılığı bekliyoruz. Hastalar adına bizler buradayız, herkesi kan bağışına bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kan veren bağışçılar ise bir gün kendilerine de lazım olacağı için herkesi kan vermeye davet ederek, şöyle dedi: "İhtiyacı olanlar için devamlı bağış yapıyorum. Herkesin kampanyaya katılıp kan vermesini istiyorum. Bugün bize yarın başkasına lazım olacağı için herkesin kampanyaya katılıp kan bağışı yapması gerekir." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim