• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Elazığ TSO’dan ’Mesleki Yeterlilik Belgesi’ Uyarısı

Elazığ TSO’dan ’Mesleki Yeterlilik Belgesi’ Uyarısı
ELAZIĞ (İHA) – "Mesleki Yeterlilik Belgesi" konusunda uyarıda bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 25 Mayıs 2016 tarihinde uygulamaya...

ELAZIĞ (İHA) – "Mesleki Yeterlilik Belgesi" konusunda uyarıda bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 25 Mayıs 2016 tarihinde uygulamaya konulacak yönetmelik ile ilk aşamada inşaat sektörünü ilgilendiren hususlarda belgesi olmayanlar ağır cezai işlemlere muhatap olabileceğini, mağduriyet yaşanmaması üyelerin odaya müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, "Mesleki Yeterlilik Belgesi" konusunda bilgilendirme yaparak, üyeleri uyardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca belirlenen, tehlikeli ve çok tehlikeli meslek kapsamında zorunlu hale getirilen "Mesleki Yeterlilik Belgesi" ile ilgili oda olarak ocak ayından itibaren yoğun bir şekilde bilgilendirme faaliyeti yaptıklarını belirten Alan, "Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) yetkililerinin katılımıyla Elazığ'da bir bilgilendirme toplantısı yapacağız. Mesleki Yeterlilik Belgesi uygulaması Ülke genelinde 25 Mayıs 2016 tarihinde başlayacaktır. Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekler olmak üzere Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen mesleklerde çalışanların TÜRKAK tarafından akredite edilip Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarca sınavları yapılarak başarılı olanların MYK sertifikasına sahip olması şarttır. Tüm meslekler zamanla kapsam dahilinde olacaktır. TOBB bünyesinde kurulan ve belgelendirme yetkisine sahip olan MEYBEM A.Ş. kapsamında, Asansör Bakım ve Onarımcısı, Ahşap Kalıpçı, Betonarme Demircisi, Betoncu, Duvarcı, İskele Kurulum Elemanı, Sıvacı, CNC Programcısı ve Metal Sac İşlemecilerine yönelik olarak belgelendirme hizmetleri başlamıştır" dedi.

25 Mayıs 2016 tarihinden sonra belirlenen 48 meslekte iştigal edenlerle, müteahhitler ve inşaatçıların mağduriyet yaşamaması için kendilerine müracaat etmeleri gerektiğine vurgu yapan Alan, daha az maliyetle bu hizmeti Elazığ'da almalarını beklediklerini, belgelendirme ücretlerinin de İşsizlik Fonu tarafından karşılanıyor olmasıyla da işletmeler açısından önemli bir fırsat olduğunu aktardı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim