• BIST 9792.13
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Elazığ TSO Vizyon Projeleriyle Şehri Geleceğe Hazırlıyor

Elazığ TSO Vizyon Projeleriyle Şehri Geleceğe Hazırlıyor
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, odanın vizyon projeler ile şehri geleceğe hazırladığını belirterek, 2015-2016 döneminde AB, Ekonomi...

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, odanın vizyon projeler ile şehri geleceğe hazırladığını belirterek, 2015-2016 döneminde AB, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı ve DAP İdaresine verilen projelerle ilin, sosyal, kültürel ve ekonomik büyümesiyle bölgede lider olmasının hedeflendiğini söyledi.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmemin üzerinden bir yıl geçen İdris Alan açıklamalarda bulundu. Alan, açıklamasında, "Bu bir yıllık süre içerisinde odamız meclisi, yönetim kurulu ve oda uzman personellerimizle ilimizi geleceğe taşıyacak vizyon projeler üzerinde kafa yorarak çok önemli hazırlıklar, girişimler yapılmıştır. Talep makamı olan odamız icracı, kanun koyucu, yasama ve yürütme organı değildir. Odamız kendi mütevazi bütçesi ile ilin sosyal, kültürel ve ekonomik tüm faaliyetlerine katkı sağlamaktadır. Odamız tüm siyasi partilere ve görüşlere eşit mesafede olup, günlük ve popülist söylemlerden uzak şekilde şehrin tüm boyutları ile kalkınma, gelişmesini hedeflemekte ve bu ilkeler doğrultusunda hizmet vermektedir" dedi.

Bir yıl içerisinde hazırladıkları projeler ve gelinen nokta ile ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesini arzu ettiğini ifade eden Başkan Alan, "1920 yılında kurulan Elazığ TSO'da yüz yıla yaklaşan hizmet ve bayrak yarışında her dönem yöneticileri bu şehre bir katkı sağlamanın gayreti içerisinde olmuşlardır. Odamızın son bir yıl içerisinde hazırladığı Elazığ 2. İşgem projesi 2017 yılında faaliyete başlayacaktır. Mermer sektörünün gelişmesi ve uluslararası rekabetçiliğinin artırılması hedeflenen Ur-Ge projesi uygulamaya başladı. Elazığ ürünlerinin teşhir, tanıtım ve satış merkezleri, Modern konferans ve toplantı salonları projesi Fırat Kalkınma Ajansına sunuldu. Teknokent ve İşgem merkezlerinin gelişmesi noktasında desteklerimiz devam ediyor. Tasarım ve Yazılım merkezi, mobilya imalatçılar sitesi ile teşhir merkezi, Serbest bölge, fuar, kongre merkezi, kürsübaşı kültür, sanat evi projeleri Fırat Kalkınma Ajansı'na sunuldu. Odamız koordinatörlüğünde Kuyap projesi kapsamında sürekli eğitim merkezi kuruldu. Elazığ'ın 5 öncü sektörünün gelişmesini ve dünya ile rekabetini artırmayı hedefleyen Kikep Projesi de AB (İPA) sürecinde değerlendirme aşamasındadır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim