• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Elazığ TSO Başkanı Alan; "Kent için önemli 6 hamle yapıldı"

Elazığ TSO Başkanı Alan; "Kent için önemli 6 hamle yapıldı"
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, kentin ekonomi ve sanayisinin gelişmesi, buna bağlı olarak iç ticaretin canlanarak, işletmelerin...

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, kentin ekonomi ve sanayisinin gelişmesi, buna bağlı olarak iç ticaretin canlanarak, işletmelerin ayakta kalması, kaynakların ekonomiye kazandırılması ile ilin en önemli sorunu olan işsizliğin ortadan kaldırılması hususunda çok önemli 6 hamle yapıldığını söyledi.

2016 yılı sonu ve 2017 yılı başı itibarı ile Elazığ için atılan önemli adımları hakkında Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, değerlendirme de bulundu.

Göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar, üzerinde odaklandıkları hususun, ekonomi ve sanayinin önündeki engellerin kaldırılması ile üyelerin ihtiyaç duyduğu konuları çözüme kavuşturmak olduğunu ifade eden Elazığ TSO Başkanı Alan," Üyelerimizin ile yeni yatırımcıların genel olarak sorun ve beklentilerini incelediğimizde bölgeye özgü bir destek programı, teşviklerde düzenleme, nakit ihtiyacı, krediye ulaşmada yaşanan sorunlar ve ticaretin daralması neticesinde oluşan karamsarlık olduğunu tespit ettik. Talep makamı olan odamız, icracı kurumlar başta olmak üzere devletin en zirvesinden ilgili bürokrasiye kadar çok yoğun bir çalışma yapmış ve sunmuş olduğu her dosyayı kararlılıkla her ortamda dile getirerek ilin menfaat ile çıkarları göz önünde bulundurularak arkasında duruldu, Elazığ'ın kısa, orta ve uzun vadedeki tüm gelişme süreçlerini, sosyo ekonomik ve kültürel yapısını olumlu yönde etkileyecek bu adımların gerçekleşmesinde çok büyük emekleri olan bürokrat ve siyasilere teşekkür ediyorum" dedi.

İhracat kapasitesi olan 20 yatırımın Elazığ'a kazandırılması hedefleniyor

Elazığ'ın kalkınma ve gelişme sürecinde yeni bir döneme girmesine vesile olan 6 önemli çalışma hakkında bilgi veren Başkan Alan," Cazibe merkezleri programı Cumhuriyet tarihimiz boyunca Doğu ve Güneydoğu illerinin kalkınma ve gelişmesine verilen en önemli destek paketini oluşturmaktadır. 23 İlin yer aldığı programda 8 Cazibe Merkezi tespit edilmiş olup, bunlardan biri ilimizdir. Yeni yatırımların yer temininden, makine alımına ve işletme sermayesinden fabrika yapımına kadar destekleyen program ülkemizde geri kalmış yörelerin kurtuluş reçetesidir. Programdan hedefimiz her çağrı döneminde en az 20 ihracat kapasitesi olan yatırımı ilimize kazandırmaktır. Teşvik yasası 2012 yılı Haziran ayında yayınlanan ve Elazığ'ı 4. bölgeye alan mevcut teşvik yasası ilimizde yeni yatırımların önünde duran en büyük engel olarak tespit edilmiştir. Bu sorunun aşılması hususunda iki yıl boyunca çok önemli bir mücadele verilmiş olup, sonuç olarak Elazığ OSB'de yeni yapılacak olan yatırımlar teşviklerde 6. Bölge desteklerinden mevcut işletmelerde kapasite artımı ile birlikte bu imkandan yararlanacaklardır. Teşvik yasasının kapsamının ilçelere kadar uzanması noktasında girişimlerimiz devam etmekte olup, özellikle şehrin batı ve doğusunda kurulacak iki yeni OSB ile bu sorun aşılabilecektir. Mevcut işletmelerimizin kısa vadeli kredi ihtiyacının çözümü noktasında TOBB öncülüğünde başlatılan Nefes Kredisi programı kapsamında odamız ve TOBB nakdi desteği ile üyelerimize 14 milyon TL kredi kullandırılmış olup, bu kredinin yıllık faiz oranı 9.9 olmuştur. Bu destek ile iç ticaretimiz nefes almış ve çarkların yeniden dönmesi sağlanmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyon hedeflerine ulaşılamamasının en önemli sebebinin gıda fiyatları olduğuna dikkati çekmesi üzerine, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ürünlerin tarla ve pazar fiyatları arasındaki makasın daralması için harekete geçmiş ve bu konuda üretici için önemli bir Teşvik düzenlemesi hazırlamıştır. Medyada yayınlanan Teşvik Paketinde 17 il olup, maalesef Elazığ yer almamıştır. Sebze Hali Dernek Başkanımız Sayın Resul Kırılmaz konu hakkında bizleri bilgilendirmiş ve Elazığ sebze hali esnafı ile vatandaşın mağdur olmaması için çalışma yapılması talep edilmiştir. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci ile yapılan görüşme neticesinde Elazığ ve ülkemizin tarımsal üretimde önemli noktada yer alan bazı illerin de kapsama dahil edildiği müjdesi halkımızla paylaşılmıştır. Krediye ulaşma noktasında özellikle kefalet sorunu yaşayan işletmeler için çok önemli hizmetler sunan Kredi Garanti Fonu (KGF) Elazığ Şubesi için yapılan girişimlerimiz sonuçlandırılmış ve odamız bünyesinde yer tespiti yapılarak, tefrişat ve altyapı eksikleri tamamlanmış, ofisin geçici müdür ataması yapılmıştır. Elazığ KGF Şubesi Elazığ TSO bünyesinde 2017 Nisan ayı içerisinde faaliyete geçecektir" şeklinde ifade etti.

Tanıtım ve Teşhir Merkezi projesi kazandırılıyor

Elazığ TSO Tanıtım ve Teşhir Merkezi,Modern Konferans salonunun hizmetine sunulması noktasında çok önemli bir proje hazırlandığına dikkat çeken Başkan Alan;" Proje, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından kabul görmüştür. Projemiz ile öncelikle üyelerimizin üretim ve hizmetlerinin tanıtılmasına imkan sağlayan bir teşhir salonu oluşturulmuştur. Bununla birlikte iş dünyamızın kullanabileceği ilimizde modern bir konferans salonu ihtiyacı da bu proje ile sonuçlandırılmış olup 300 kişilik son derece kullanışlı bir salonu iş dünyamıza ve Elazığ'a kazandırıyoruz. Odamızın hizmet binasındaki diğer inşaat çalışmalarının tamamlanması ile birlikte binamızı Elazığ Ticaret Merkezi'ne dönüştürmeyi hedeflemekteyiz. Yaklaşık 2,5 yıldan beri devam eden görevimizi yaparken taşıdığımız vebal ve yükün bilinci içinde olarak her adımımızı buna göre attık. Tüm harcama kalemlerimizi revize ederek odamızı yıllık bir milyon TL kara geçirdik. Hizmet makamı olan odamız bu gelirini başta üyelerimize kredi olarak kullandırmış ve büyük bölümü atıl halde olan hizmet binasının inşaatını tamamlamaya başlamıştır.Bugüne kadar bize güvenen hiçbir üyemizi mahcup etmeden, Elazığlıya ve Elazığ TSO üyesine yakışır bir duruş sergiledik. Bu duruşumuz ve hizmet anlayışımız inşallah devam edecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim