• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Elazığ İl Özel İdaresi hesaplarına işçisi tarafından bloke konuldu

Elazığ İl Özel İdaresi hesaplarına işçisi tarafından bloke konuldu
Elazığ İl Özel İdaresinde çalışan bir işçi, geçmiş yıllara yönelik çalışmalarından dolayı açtığı davayı kazandı.

Elazığ İl Özel İdaresinde çalışan bir işçi, geçmiş yıllara yönelik çalışmalarından dolayı açtığı davayı kazandı. Ancak işçiye yasal faizi ile birlikte ödenmesi gereken para ödenmeyince Elazığ İl Özel İdaresinin hesaplarına bloke konuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Onur Kuruyer, "Müvekkilimizin kararı emsal bir karardır. Türkiye'de yaklaşık 60 bin işçi bu karar neticesinde haklarını alacak." dedi.

Ahmet Ataç, Elazığ İl Özel İdaresinde mevsimlik işçi olarak 1989-2001 yılları arasındaki çalışmalarından dolayı kuruma intibak ve alacak ile ilgili açtığı davayı kazandı. Kararın Yargıtay tarafından onanmasına rağmen kendilerine herhangi bir ödeme yapılmadığından dolayı Elazığ İl Özel İdaresi banka hesaplarına İcra Müdürlüğü tarafından bloke konuldu.

Konu ile ilgili avukatı ile birlikte bilgi veren Ahmet Ataç, şunları söyledi: "Elazığ İl Özel İdaresi'nde 1989 yılından 2001 yılına kadar mevsimlik işi olarak çalıştım. 2001 yılından şu zamana kadar da kadrolu olarak devam etmekteyim. 2009-2010 yıllarında internette görmüş olduğum bir yazıdan dolayı mevsimlik çalışmalarımızın da kıdemden sayılacağına dair bir belge ile 2011 yılının 31 Ocak'ta işyerine intibak ve alacak ile ilgili bir dava açtık.

2014 tarihinde davamız yerel mahkemede kabul edildi. Bu davamızı Yargıtaya işveren gönderdi. Yargıtay, geçen hafta itibari ile dosyamıza onama yaptı ve bu davamızı kazandık. Fakat işveren yapmış olduğumuz başvurudan dolayı kendileri bu ödemeyi bize yapmak istemedi. Bizde bundan dolayı Elazığ 2. İcra Müdürlüğü tarafından Elazığ İl Özel İdare hesaplarına ayın 16'sı itibari ile bloke konuldu. 30 bin lira faizi ile birlikte. Yani geçmiş çalışma sürelerimiz 1989 yılından 2001 yılına kadar olan çalışma sürelerimizi kıdem dereceden sayıp 2001 yılında beşin birinden değil de o tarih itibari ile bilirkişi ve mahkemenin taktir ettiği kıdem dereceden başlatarak bu zamana kadar kazanmış bulunmaktayız."

"60 BİN İŞÇİ BU KARAR NETİCESİNDE HAKLARINI ALACAKTIR"

Avukat Onur Kuruyer, dava süreci ile ilgili kesinleşmiş bir mahkeme kararı olduğunu belirtip, "Davalı idare kötü niyetli davranmaktadır. Özellikle müvekkilimizin kararı emsal bir karardır. Tüm Türkiye'de ki yaklaşık 60 bin işçi bu karar neticesinde haklarını alacaktır. Bundan önce kısmi yapılan ödemeler, işçilere hakları ödendi, işçilerin kademe ve kıdemleri hesaplanarak kendi kayıtlarına işlendi. Bu hususlar müvekkilimin çabası sayesinde olmuştur. Müvekkilim maalesef bunun için cezalandırılmakta. Müvekkilim ilk olarak davayı açan kişi olması nedeniyle ne hakları kendisine verilmiş ne parası kendisine ödenmiş, ne de derece ve kıdem hesabı yapılmıştır. Müvekkilimiz bu nedenle yeni bir dava açtı eşitlik ilkesinin ihlali nedeniyle. Yine Elazığ İş Mahkemesine bir dava da açtık. Mahkeme müvekkilimize eşit davranılmadığı gerekçesi ile müvekkilimize yine tazminat ödenmesine karar verdi. Ancak bütün bunlara rağmen Elazığ İl Özel İdaresi yetkilileri müvekkilimizin kazanılmış haklarını vermiyorlar. Bu husus açıkça bir suç halini almıştır. Bunu yapan, sorumlu kişiler hakkında da görevi ihmal nedeniyle suç duyurusunda bulunacağız. Bu hususlar neticesinde umarız gereği yapılır. Ama müvekkilimizin mağduriyeti her geçen gün biraz daha artmakta. Bu nedenle gerekli işlemler tarafımızca eksiksiz olarak yapılacaktır. Umarım sorumlularda cezasını çeker." açıklamasını yaptı.

Kendilerine ödeme yapılmadığı her gün için faiz işletildiğini ve kamunun bundan zarar gördüğünü söyleyen avukat Kuruyer, "Müvekkilimizin haklarını almak için icra başvurusunda bulunuldu. Çünkü elimizde kesinleşmiş bir mahkeme kararı var. Devlet kesinleşmiş bir mahkeme kararını tanımayarak ödeme yapmıyor. Bunun bir örneği daha görülmemiştir muhtemelen. Açıkça bir saçmalık söz konusu. İcra dairesi bizim tüm taleplerimizi kabul ediyor. Çünkü elimizde kesinleşmiş bir mahkeme kararı var. Özel İdarenin hesaplarına icra dairesinin ilgili yazısı ile bloke konuldu. Buna rağmen ödeme yapmamakta ısrar ediyorlar. Tarafımıza ödeme yapılmadığı için her geçen gün biraz daha faiz biniyor. Kamuda bundan zarar görecektir. Kamunun zarar görmemesi için müvekkilimizin haklarının bir an önce ödenmesi gerekmekte. Bizde gerekli icrai işlemleri başlattık. Bu hususunda göz önüne alınması ve devletin daha fazla zarara uğratılmaması gerekiyor." dedi.Cihan

Elazığ İl Özel İdaresi hesaplarına işçisi tarafından bloke konuldu

Elazığ İl Özel İdaresi hesaplarına işçisi tarafından bloke konuldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim