• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de vatandaşlar erken seçimi değerlendirdi

Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de vatandaşlar erken seçimi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçimin yapılacağını açıklamasının ardından ülke genelinde olduğu gibi Elazığ,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçimin yapılacağını açıklamasının ardından ülke genelinde olduğu gibi Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de de konuşulan gündem seçim oldu. Vatandaşların çoğunluğu erken seçimi beklediklerini ifade ederken, açıklanan tarihin beklediklerinden daha erken olduğunu aktardı.

Elazığ

Erken seçimin gerekli olduğuna değinen Saray Keskin, "Çünkü yeni bir sistem geldi. Bu sistemin de tam yerine oturması ve çift başlı sistemin ortadan kalkması için bu seçim Türkiye için gerekli ve önemlidir" dedi.

Başkanlık sisteminin iyi bir şey olduğunun altını çizen Umut Akyürek, "Destekliyorum. Seçim olduğu zaman da oyumu vereceğim. Bunun hakkında söylenen olumsuz düşüncelere katılmıyorum. Söylenenlerin aksine ülkemize yarayacak bir sistem olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Avrupa ülkelerinin adeta Türkiye üzerinde bir oyun oynadıklarını belirten Özcan Arıkan ise, "Halkı oy kullanmaması için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Avrupa bize düşman . Amerika'da bize düşman. Türkiye için hayırlı olur inşallah. Başkanlık sistemi de gayet iyi oldu. Hükümet işlerinin tek bir ağızdan yürütülmesi iyi oldu. İnşallah hayırlı olur" şeklinde konuştu.

Bingöl

Bingöllü Sıtkı Erdoğan, "Memleket için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Alınan karar bizim için iyi bir karardır. Bu süreçlerde Türkiye'nin önünü tıkayan bazı nedenler vardı. Euro ve Dolar yükseliyor bunun için de iyi bir karardır. Türkiye'nin önünü seçimden sonra hiç kimse alamayacak. Ortadoğuya Türkiye'nin daha önce girmesi gerekirken geç kaldı ama yine girdi ve bitirdi. İnşallah seçimden sonra Türkiye, dünyaya hakim olan bir ülke olacak" dedi.

Ülkenin hayrına olacaksa seçimin yapılması gerektiğini belirten Mehmet Bataray da, "Çünkü Ortadoğuda gelişen olaylara bakılırsa, Türkiye erken seçimden sonra elini daha da güçlendirir diğer ülkelere karşı. İnşallah bu dar boğazdan da güçlü olarak çıkar. Hepimizin dileği bu yöndedir" diye konuştu

Seçim kararına partiler nasıl uygun görüyorsa kendilerinin de uyacağını dile getiren Ramazan Çıkaray;"Her zaman ki gibi tercih ve söz milletindir. Erken seçimin olmasını uygun görüyorum. Cumhurbaşkanımıza sonuna kadar güveniyoruz" şeklinde konuştu.

Seçimin erkene alınmasının irdelemek gerektiğini vurgulayan Muharrem Demir ise, "Yapılan yorumlardan da gördüğümüz gibi erken seçimin baskın seçim meselesidir. Mevcut iktidarın bir takım kaygılarının olduğunu içeriyor. Tek başına iktidar olan siyasi yapının herhangi bir baskı altında olmadan seçime gitmek istemesi ülkeyi yönetmekte zorlandığını ifade ediyor diyebilirim" diyerek düşüncelerini aktardı.

Tunceli

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan seçimin sürpriz olduğunu belirten esnaflardan Fikri Taş, "Erken seçim ülkemizin bugün ki koşullarında beklenen bir seçimdi. Ama bu kadar erken olacağı düşünülmüyordu. Beklediğimizden erken oldu. 2019 yılının başlarında olacağını tahmin ediyorduk. Yine de ülkemize hayırlı olsun. Umarız bu seçim ülkemize hayırlı olur. Ülkemizdeki belirsizlikleri giderecek, halkın beklentilerini gerçekleştirecek bir seçim olmasını temenni ediyoruz. Ülkemizin seçimlere olağan üstü hal koşullarda gitmesi, hukuk devleti kimliğine gölge düşüren bir durumdur. Umarız OHAL bir daha uzatılmaz. Özgürlükler içerisinde eşit bir şekilde halkın iradesi seçimlerde tecelli eder" dedi.

Seçimlerde demokrasinin kazanacağını dile getiren esnaflardan Hıdır Mercan ise, "Bu tarih bizler için sürpriz oldu. Erken seçim olacağını biliyorduk ama bu kadar erken olacağını beklemiyorduk. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sıkıntıları tüm vatandaşlar biliyor. Hatta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bunu dile getirdi. İnsanlarımızın bunun bilincinde. Bu ekonomik sıkıntıların daha da hat safhaya varmaması için hükümet kendince uygun koşullarda seçim yapmayı düşünmüştür. Halkımız da bunu değerlendirecektir. Tabi ki 15-16 yıllık bir iktidar ve bu iktidarın kendi varlığını devam ettirme ve aynı zamanda cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş konusundaki vaatleri, uygulamaları yaklaşık bir yıldır vatandaşlarımız tarafından görülmektedir. Sandık başına giderken bu süreçteki uygulamalar mı devam etsin yoksa Türkiye'de demokratik parlamenter sistem mi devam etsin diye sağduyulu düşünerek tercihini yapacaktır. Ülkemiz kazanacaktır, demokrasi kazanacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Erken seçim kararının tamamen ekonomik krizle alakalı olduğunu düşündüğünü aktaran Nermin Atikeler de, "Aslında beklediğimiz bir seçimdi erken seçim ama bu kadar erken olacağını tahmin etmiyordum. Ben Kasım'da olacağını tahmin ediyordum. Hatta Devlet Bahçeli 28 Ağustos dedi. Ona bile erken diyorduk. Tamamen sürpriz oldu herkes için. Bu durumun tamamen ekonomik krizle alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu şekilde daha fazla yönetemediklerini hepimiz görüyoruz. İnsanlar çok zor durumda, esnaf çok zor durumda. Bunun artık bu şekilde gitmesi mümkün değil. Bizim burada yapmamız gereken vatandaş olarak hepimizin hangi partiden olursak olalım, düşüncemiz ne olursa olsun sandıklara sahip çıkması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim