• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Elazığ Belediyesi ‘Hayır Çarşısı’ Açıldı

Elazığ Belediyesi ‘Hayır Çarşısı’ Açıldı
Elazığ Belediyesi veren el ile alan elin birbirini görmeyeceği ve ihtiyaç sahiplerini ihtiyaçlarını ücretsiz giderebileceği "Hayır Çarşısı" projesini...

Elazığ Belediyesi veren el ile alan elin birbirini görmeyeceği ve ihtiyaç sahiplerini ihtiyaçlarını ücretsiz giderebileceği "Hayır Çarşısı" projesini hayata geçirdi.

Elazığ'ın Doğukent Mahallesi'nde hazırlanan Elazığ Belediyesi Hayır Çarsısı'nın açılışı için tören düzenlendi. Açılışa Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör, İstanbul Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut, oda başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Serdar Tunç'un Kur'an-ı Kerim tilaveti okumasının ardından Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz açılışta bir konuşma yaptı.

Elazığ'ın 4 bin yıllık Harput kültürünün hakim ve kadim bir şehir olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, "Elazığ birçok dinlerin, mezheplerin, kültürün ve devletlerin hakim olduğu bir şehirdir. Dolayısıyla her hakim olan devletin bu şehrin yürüyüşüne bırakmış olduğu çok önemli bir sosyal sorumluluk var. Bir şehirde yaşarken o şehrin fakir, yoksul, en kimsesiz insanı eğer huzurluysa o şehirde bulunan herkes huzurlu demektir. Bir şehirde yaşarken o şehrin imkanlarına en kimsesiz insanlar rahat bir şekilde ulaşıyorlarsa o şehir ve orada yaşayanlar mutlu demektir" dedi.

"HEP BİRLİKTE BİR GÜCÜZ"

Sosyal sorumluluk projeleri dahilinde birçok yardım sever derneklerinin, vakıflarının, kuruluşlarının yardımlarını yaptığını ifade eden Başkan Yanılmaz, "Devletimiz başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere birçok yoksul kardeşlerimize şefkat elini uzatıyor ve onlarla birlikte oluyor. Osmanlı Devleti'ni 100 yıllar boyunca ayakta tutan en önemli unsurlar vakıf, yardımlaşma ve birlikte olma kültürleridir. Bizi ayakta tutan en önemli unsurlardan biri komşumuz aç iken tok yatmamak kültürüdür. Bizi ayakta tutan önemli unsurlardan biride sevdiriniz, nefret ettirmeyiniz, kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz kültürüdür. Biz hep birlikte bir gücüz ve biz hep birlikte varız. Bugün açacağımız Hayır Çarşımız Harput'taki kadim kültürümüzün sadaka taşının, bugünlere taşınmış olmuş şeklidir. Biz bu hayır çarşısıyla veren elden alıp, alan eli olarak burada teslim edeceğiz. Elazığ Belediyesi olarak sadece aracılık görevini yapmış olacağız. Ancak burada veren el, alan eli görmeyecek. Alan el hiç tanımadığı, bilmediği ancak kabinden, gönlünden, inancından gelirimi paylaşayım diyen insanlara dua edecek" diye konuştu.

"SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİNİN GÜZEL BİR ANLAYIŞI"

Sosyal belediyecilik anlayışının güzel bir örneğini ve iyi bir uygulamasını hayata geçirmek üzere bir araya geldiklerini vurgulayan Vali Murat Zorluoğlu'da , "Bana göre bu hayırlı hizmet çarşısı 2 bakımdan özellikle önem arz etmektedir. Bunlardan bir tanesi Elazığ Belediyemiz. Sosyal yardım daha ziyade merkezi yönetimin işidir. Daha çok valiliğin görevidir dememiş ve yerel imkanları kullanmak suretiyle fakirimizin, yoksulumuzun ve muhtaç durumda olan insanımızın yaralarını sarmak ve eksikliklerini gidermek bakımından önemli bir inisiyatif almıştır. İkincisi hayırsever vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın maddi, manevi desteklerini ekleyerek, komşusu açken kendisi tok yatanı makbul saymayan dinimizin, inancımızın, geleneğimizin ve kültürümüzün içinde muhafaza ettiği toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın çok müstesna bir örneğini Elazığ'a kazandırmış bulunmaktadır" şeklinde ifade etti.

2015 yılı içerisinde Elazığ'da evde bakım hizmetleri için harcanan tutardan bahseden Zorluoğlu, "Evde bakım hizmeti için 4 bin 799 aileye 49 milyon lira, sosyal destek yardımı olarak da bin 353 aileye 10 milyon lira tutarında yardım yapılmıştır. Ayrıca il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımız aracılığıyla geçtiğimiz yıl içerisinde 35 bin aileye yakacak yardımı yapılmış ve yine bu dönem içerisinde binlerce muhtaç kişiye toplam 90 milyon lira tutarında ekonomik destek sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

İstanbul Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut ise, bu yılda dernek üyelerinin gönül birliğiyle beraber çorbada tuzları olması bakımından Elazığ'a geldiklerini aktardı. İl Müftüsü Peyami Güngör'ün dua etmesinin ardından protokol üyeleri kurdele keserek Hayır Çarşısı'nı hizmete açtı. Açılışın ardından protokol üyeleri çarşıyı gezerek görevlilerden bilgi aldı.

Elazığ Belediyesi ‘Hayır Çarşısı’ Açıldı

Elazığ Belediyesi ‘Hayır Çarşısı’ Açıldı

Elazığ Belediyesi ‘Hayır Çarşısı’ Açıldı

Elazığ Belediyesi ‘Hayır Çarşısı’ Açıldı

Elazığ Belediyesi ‘Hayır Çarşısı’ Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim