• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz, Gençlerle Bir Araya Geldi

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz, Gençlerle Bir Araya Geldi
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Türkiye'deki gençlik hareketlerinin geleceklerine yön verdiğini söyledi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Türkiye'deki gençlik hareketlerinin geleceklerine yön verdiğini söyledi.

Elazığ Gençlik Merkezi ve Genç Birlik Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen çay sohbetlerine Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz konuk konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte konuşan Yanılmaz, gençliğin önemine dikkat çekerek, "Bugünlere getiren geçmişteki çalışmaların, faaliyetlerin ana dayanakları geçmişimizde yapmış olduğumuz çalışmalardır. Ülkede milli ve manevi değerlere sahip, vatanını, milletini seven, manevi değerleri uğruna canını verebilecek gençlerin yetiştiği belirli alanlar var. 1970'li yıllardaki Milli Türk Talebe Birliği, Milli Gençlik Vakfı, Akıncı Gençlik Derneği bu alanda çok önemli hizmet vermiş olan dernek ve vakıflardır. Bugün Türkiye'yi idare eden kesim cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız, birçok belediye başkanlarımız 1970'li yılların bu saydığım teşkilatlarından görev yapan, oraların tozunu yutan, oralarda çaycılık yapan, geceleri hizmet veren, gündüzleri bildiri dağıtması gerekirse bildiri dağıtan, afiş asması gerekirse afiş asan gençlik teşkilatıdır" dedi.

"GENÇLİK HAREKETLERİ GELECEĞİMİZE YÖN VERİR"

Kendi gençlik dönemine de atıfta bulunan Başkan Yanılmaz, "Belki bizim o dönemlerde uyuduğumuz uyku kaldırımlarda uyuduğumuz uykudur. Kaldırımın yastık olduğu o güzel günlerin keyfini, lezzetini en lüks otellerin yastıkları veremez. Dolayısıyla fikri, kalbi ve manevi donanım en yüksekte olduğu dönem gençlik dönemidir. Gençlikte atığımız adımlar, birlikte olduğumuz ve birlikte yol yürüdüğümüz insanların ileri ki zamanlarda ne kadar önemli olduğunu bugünlerde görüyoruz. Dolayısıyla Türkiye'deki gençlik hareketleri geleceğimize yön veren hareketlerdir. Biz Türkiye'de devletine, milletine bağlı, ülkesini seven, davası ve inancı uğruna mücadele etmeyi de kendisine hedef etmiş gençlerin yetişmesi için elimizde gelen bütün gayreti göstermek zorundayız. Her birimiz hangi mevkide ve makamda olursak olalım, o mevkiler ve makamlar size hizmet ettikçe bir anlam ifade eder. Hizmet etmedikçe de hiçbir anlam ifade etmez" diye konuştu.

Yerel yönetimlerin gençlik hizmetlerinde vermiş olduğu katkının çok fazla olduğunu belirten Yanılmaz, şunları kaydetti:

"Biz kaldırımların, caddelerin, bulvarların, parkların, bahçelerin en iyisini yaparız. Ancak bunların ne kadar en iyisini yaparsak yapalım, nesil yetiştirmede en iyi çalışmayı yapmıyorsak, diğer yaptığımız çalışmalar atıl kalır. Esas çalışmanın odak noktası gelecek nesillerdir. Bu ülkeyi gelecekte teslim edeceğimiz nesillerdir. Bu nesillerin yetişmesi ve ülkesine, milletine daha bağlı hale gelmesi içinde elbette daha planlı, programlı ve attığı adımı bilen bir çalışmanın içinde olmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz."

Daha sonra Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, sohbete katılan gençlerin sorularını yanıtlayarak, yaptıkları çalışmalarla ilgili paylaşımda bulundu.

Etkinliğe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar ile Genç Birlik Elazığ Şubesi Başkanı Eray Şimşek de katıldı.

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz, Gençlerle Bir Araya Geldi

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz, Gençlerle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim