• BIST 9792.13
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Elazığ ASKON’da Yatırım Olanakları Konuşuldu

Elazığ ASKON’da Yatırım Olanakları Konuşuldu
Anadolu Aslanları İşadamları (ASKON) Derneği Elazığ Şubesi'nde, Defterdarlık ve Milli Emlak müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda...

Anadolu Aslanları İşadamları (ASKON) Derneği Elazığ Şubesi'nde, Defterdarlık ve Milli Emlak müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yatırım olanakları ve uygulama esasları konuşuldu.

ASKON Elazığ Şubesi'nde yatırım olanakları ve buna bağlı arsa tahsisleri ile uygulama esasları konusunda toplantı yapıldı. Toplantıya ASKON Elazığ Şube Başkanı Taylan Özdal, Defterdar Erdoğan Yıldıraner, Milli Emlak Müdürü Davut Avcı ve dernek üyeleri katıldı. ASKON Elazığ Şube Başkanı Özdal, "Yatırımın birinci maddesinden daha önemli olan sıfırıncı kuralı diyebileceğimiz unsur, yatırımın gerçekleştirileceği yer olduğu gerçeği ile arazi tahsis uygulamaları yatırımcı için büyük önem arz etmektedir. Yatırım maliyetlerinde önemli unsurlardan biri de arsa maliyetidir. Uygulamalar konusunda arz edeceğim üç önemli unsurun tekrar değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi gerekiyor" dedi.

Tahsislerdeki işlem sürelerin kısaltılması ve diğer destek sağlayan kurumların çağrı dönemleri ile süre birlikteliğinin sağlanması gerekliliğine değinen Özdal, "Arazi fiyat değerlendirmelerinde özellikle emsal uygulamalarında yüksek fiyat tespitlerinin giderilmesi gerekir. Milli Emlak Müdürlüğünün muhtemel yatırımcılar için arazi talebine bağlı olmaksızın kendi bünyesindeki harita birimi ile ilimizdeki arazilerinin tespiti ve tahsise hazır ölçülü bir liste oluşturması da önemlidir" diye konuştu.

Toplantıda belirlenen bu talep ve fikirlerin ilgili birimlere sunulacağını anlatan Defterdar Yıldıraner ise, bir rapor hazırlatılacağını ve elinden geldiği ölçüde de konuları takip edeceğini söyledi. Ayrıca yatırımcılara araziyi satın almadan ziyade teşvikli yatırımlarında irtifak hakkı uygulamasını tavsiye ettiğini dile getiren Yıldıraner, böylece yatırım maliyetlerine katkı sağlanabileceğinin altını çizdi.

Toplantı karşılıklı görüş alış verişlerin ardından sona erdi.

Elazığ ASKON’da Yatırım Olanakları Konuşuldu

Elazığ ASKON’da Yatırım Olanakları Konuşuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim