• BIST 9583.3
  • Altın 2471.687
  • Dolar 32.4851
  • Euro 34.5845
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

El Sanatlarında Kayı Damgası

El Sanatlarında Kayı Damgası
Diriliş Ertuğrul dizisinde Bitlis'in Ahlat ilçesi ve Kayı'nın sık sık ele alınması ilçe halkını heyecanlandırırken, Ahlatlı el sanatkarları ürettikleri...

Diriliş Ertuğrul dizisinde Bitlis'in Ahlat ilçesi ve Kayı'nın sık sık ele alınması ilçe halkını heyecanlandırırken, Ahlatlı el sanatkarları ürettikleri eserlere Kayı logosu işlemeye başladı. İlçedeki sanatkarlar, el emeği göz nuru eserlerle hünerlerini sergilerken, ahşap üzerine işlenen Kayı logoları görenlerin beğenisini kazanıyor. Ayrıca, Kayı logosu işlenen ürünlere ilginin giderek arttığı belirtildi.

Ahlat'ta yıllardır bakır işlemeciliği ve ahşap oymacılığı yapan Osman Gülsar, son dönemde Diriliş dizisiyle birlikte gündeme gelen Kayı logolarını ahşap üzerine işliyor. Daha önce bu tür logoları işlediğini, fakat Diriliş dizisiyle birlikte ahşaba işlediği Kayı logolarının daha çok ilgi görmeye başladığını vurgulayan Gülsar, "Ahlat'ta yıllardır bakır işlemeciliği ve ahşap oymacılığı yapıyorum. Ahlat oldukça zengin bir tarihi dokuya sahip olduğu için yapmış olduğumuz eserlerimize de son derece olumlu katkı sağlıyor. Çünkü gerek Selçuklu Mezarlığı olsun gerekse kümbetler üzerinde bulunan desen ve motifleri eserlerimize işliyoruz. Aslında daha önceden de yapıyordum. Fakat Diriliş dizisiyle birlikte Kayı logosu daha çok isteniyor."

Diriliş dizisinde sık sık Ahlat'tan bahsedilmesinden memnun olan Gülsar, şöyle konuştu:

"Bu bizi heyecanlandırıyor. Ahlat şanlı bir tarihe sahiptir. İlçemizde hâlâ

Kayı ismini taşıyan mahalle, cami ve mezarlık var. Ertuğrul Gazinin dedesinin mezarı ilçemizde bulunuyor. Tabi diziyle birlikte biz eserlerimize yeniden bu logoyu işlemeye başladık. İlçemizin yanı sıra kent dışından da kayı logosu olan tablo isteniyor. Elimizden geldiği kadar hem mesleğimizi sürdürmeye çaba sarf ediyoruz hem de ilçemizi tanıtma adına özel bir gayret içerisindeyiz."

El Sanatlarında Kayı Damgası

El Sanatlarında Kayı Damgası

El Sanatlarında Kayı Damgası

El Sanatlarında Kayı Damgası

El Sanatlarında Kayı Damgası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim