• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

El Bombasıyla Yaralanan Asker Baba Evinde

El Bombasıyla Yaralanan Asker Baba Evinde
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada yaralanan üsteğmene müdahale ederken atılan el bombasıyla yaralanan Uzman Çavuş...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada yaralanan üsteğmene müdahale ederken atılan el bombasıyla yaralanan Uzman Çavuş Çapan Usluca, Diyarbakır'daki tedavisinin ardından Aksaray'ın merkeze bağlı İncesu köyündeki baba evine getirildi.

Olay, 10 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana geldi. Diyarbakır Hani 3'üncü Jandarma Komando Taburunda Jandarma Uzman Çavuş Çapan Usluca, geçici görevle Diyarbakır'ın Sur ilçesine gönderildi. Burada terör örgütü PKK ile çıkan çatışmalara katılan Uzman Çavuş Usluca, çatışmada ayağından vurulan tim komutanı üsteğmene müdahale etmek istedi. Müdahale anında terör örgütü PKK'lılar tarafından atılan el bombasının patlaması sonucu Uzman Çavuş Çapan Usluca yaralandı. El bombasının patlaması sonucu ayaklarından, vücudundan ve kolundan yaralanan Uzman Çavuş Usluca, Diyarbakır'daki askeri hastaneye kaldırıldı. Burada bir süre tedavi gören Usluca, daha sonra baba evi olan Aksaray'ın merkeze bağlı İncesu köyündeki evine getirildi. Halen yatarak iyileşmeye çalışan Usluca, olay günü yaşananları anlattı.

"İYİLEŞTİKTEN SONRA TEKRAR GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM"

Jandarma Uzman Çavuş Çapan Usluca, Hani 3'üncü Jandarma Taburunda görev yaptığını belirterek "Geçici görevle Sur ilçesine gelmiştik. Sur ilçesinde 4'üncü günümüzde bir komutanım vuruldu. Ben de müdahaleye gittim. Müdahale ettiğim sırada el bombası geldi. El bombasının patlaması ile birlikte sol kolumda kırık var, dizlerimden yaralandım. Şimdi çok şükür iyiyim. Her şey vatan için. Çatışmada yaralanan komutanıma da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kendisinin de durumu iyi, görüştük. Allah'tan acil şifa diliyorum. Vatan sağolsun. Her şey vatan için" dedi.

Doğu'da ortalığın çok karışık olduğunu belirten Usluca, "Allah izin verirse iyileştikten sonra tekrar gitmeyi düşünüyorum. Şu anda oradaki durum karışık. Ama devletimiz, milletimiz çok şükür orada askerlerimiz, hepsi uğraşıyor. İnşallah orayı bitireceğiz Allah nasip ederse" şeklinde konuştu.

"VATAN İÇİN CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ"

Usluca'nın babası Mustafa Usluca (48) ise, oğlunun Diyarbakır Hani'de uzman çavuş olarak görev yaptığını belirterek "Yaralı olarak geldi. Cenab-ı Allah'ım bizi esirgedi. Evladımızı bize bağışladı. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Her an vatan için canımızı seve seve vermeye hazırız. İlk duyduğumuzda bayağı bir şok geçirdik. Ne yapacağımızı bilemedik. Beni aradı, "ufak sıyrıkla atlattım" dedi. Sonra biz çok sevindik. Gittim Ankara'dan aldım geldim. Şu an evimizde çok mutluyuz" diye konuştu.

El Bombasıyla Yaralanan Asker Baba Evinde

El Bombasıyla Yaralanan Asker Baba Evinde

El Bombasıyla Yaralanan Asker Baba Evinde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim