• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Eksim Holding’den Cumhuriyet Gazetesi’ne Cevap

Eksim Holding’den Cumhuriyet Gazetesi’ne Cevap
Eksim Holding, Cumhuriyet Gazetesin'de "40 Milyon Avro'luk alo" başlığıyla yayınlanan haber ile ilgili bir açıklama yaptı.

Eksim Holding, Cumhuriyet Gazetesin'de "40 Milyon Avro'luk alo" başlığıyla yayınlanan haber ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada "Enerji sektörünün düzenlenmesi için çıkarılan kanunu ve enerji sektörünün başarısını böylesine haberlerle gölgelemeye çalışan bu habercilik anlayışını esefle kınıyor, ilgili meslek kuruluşlarını göreve davet ediyoruz" denildi.

Eksim Holding, Cumhuriyet Gazetesin'de "40 Milyon Avro'luk alo" başlığıyla yayınlanan haber ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"18.12.2015 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nin ulusal baskısında Aykut Küçükkaya imzasıyla "40 Milyon Avro'luk alo" başlığıyla yayınlanan haber, yapılan görüşmenin içeriğini ve gerçekliğini yansıtmamaktadır. Bilindiği gibi kanun çalışmalarında sektör temsilcilerinin de fikri alınmaktadır. Bu minvalde Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) ve sektör temsilcileri de önerilerini milletvekillerine, siyasi partilere ve Meclis komisyonuna iletmişlerdir. Daha önceki mevzuat zamanında yapılan yatırımlarla ilgili düzenlemelerin yeni mevzuatta da yer alması ve böylece yatırımlarının zarara uğramaması amaçlanmıştır. Bu sebeple sektör temsilcilerinin görüşleri ve yaptıkları görüşmeler neticesinde CHP milletvekillerinin önergesiyle kanunda bir takım düzenlemeler yapılması talep edilmiştir ve üç partinin oy birliğiyle yasalaşmıştır. Bu mevzuat, tüm yatırımcıların geçmişten gelen hakların korunmasını sağlamıştır. Herhangi bir yatırımcı bu maddeden daha fazla veya daha az yararlanmamaktadır. Şirketimizin ise hiçbir maddi kazancı olmayacaktır.

Haberin başlığı ve içeriği ucuz bir algı yönetimi hamlesi olmakla birlikte Basın Meslek İlkeleri'ni açıkça ihlal etmektedir. Enerji sektörünün düzenlenmesi için çıkarılan kanunu ve enerji sektörünün başarısını böylesine haberlerle gölgelemeye çalışan bu habercilik anlayışını esefle kınıyor, ilgili meslek kuruluşlarını göreve davet ediyoruz. İlgili maddedeki değişiklik önergelerini ekte bulabilirsiniz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Eksim Holding’den Cumhuriyet Gazetesi’ne Cevap

Eksim Holding’den Cumhuriyet Gazetesi’ne Cevap

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim