• BIST 9782.46
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Ekrem Memnun: Kıran kırana oynayacağız

Ekrem Memnun: Kıran kırana oynayacağız
A Milli Kadın Basketbol Takımı, Olimpiyat Elemeleri öncesinde hazırlıklarına devam ediyor.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Olimpiyat Elemeleri öncesinde hazırlıklarına devam ediyor. Anadolu Efes'in Merter'deki salonunda çalışmalarını sürdüren ay yıldızlı ekip, yarın saat 13.45'te Beyaz Rusya'nın Minsk kentine gidecek ve orada 3 hazırlık maçı oynayacak.

Antrenman sırasında Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan başantrenör Ekrem Memnun, çok iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirterek, olimpiyat elemelerinde kıran kırana maçlar oynayacaklarını söyledi.

İlk hazırlık kampında ağır antrenmanlar yaptıklarını belirten Ekrem Memnun, "Oyun düzenimizi oturtmaya çalıştık. Ondan sonra buraya gelip Nijerya'yla iki tane çok sert maç oynadık. Genel olarak antrenman temposu, oyuncuların konsantrasyonundan, istekten ve motivasyondan çok memnunum." diyerek, şöyle devam etti:

"Eksiklerimiz var. Zaten bu hazırlık maçlarını bunun için oynuyoruz. Eklememiz gerekenleri görüyoruz. Ayrıca oluşturabileceğimiz en iyi takımı oluşturmak için kamp yapıyoruz. Kim kiminle daha iyi oynayabiliyor, kim hangi görevi daha iyi yerine getirebiliyor. Çok memnunum durumdan. Şimdi Beyaz Rusya'ya gideceğiz ve üç tane çok ciddi hazırlık maçı da orada oynayacağız. Tabii ki kazanmak istiyoruz, kazanma alışkanlığı kazanmak istiyoruz. Ama ondan daha önemlisi oyunumuzu en iyi yere getirip en önemli güne hazır olmak istiyoruz. Olimpiyat Elemesi oynayacağız. Ne oynadığımızı ve neyin içinde olduğumuzun bilincindeyiz. Dünyadaki bütün sporcular Olimpiyatlar'da yer almak ister. Çok normal, güzel bir istek. Bizim gibi rakiplerimiz de istiyor. Kıran kırana maçlar oynayacağız eleme maçlarında. Bir kazaya uğramamak için en iyi şekilde hazırlanacağız. İnşallah da istediğimizi alıp döneceğiz."

"AMACIMIZ MADALYA İÇİN SAVAŞACAK BİR TAKIM OLUŞTURMAK"

Tek hedeflerinin Rio 2016 Olimpayt Oyunları'na katılmak olmadığını ve esas amacın madalya için savaşan bir takım oluşturmak olduğunu belirten Memnun, sözlerini şöyle noktaladı:

"Amacımız turnuvaların değişmez takımlarından birisi olmak ve başarılı olmak. Ama sporda herhangi bir sonucun sözünü vermek gerçekçi olmaz. Bizim verebileceğimiz tek söz, bu hedefi gerçekleştirebilmek için, turnuvaların vazgeçilmez takımı olmak, madalya için hep savaşan takım olmak hedefini gerçekleştirebilmek için konsantre, durmadan en iyi, maksimum seviyede çalışmanın sözünü verebiliriz. Umut ediyoruz ki, biz her şeyi doğru yaparsak, sonuçlar da mutlaka gelecektir."

A MİLLİ KADIN BASKETBOL TAKIMI ADAY KADROSU 16 KİŞİYE İNDİ

Bu arada 2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda aday kadro 16 kişiye indi.

A Milli Kadın Takım Menajeri Arzu Özyiğit yaptığı açıklamada, "Oyuncularımız Ayşegül Günay ve Yasemin Begüm Dalgalar'ın ayrılmasıyla 2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri aday kadromuz 16 kişiye inmiş bulunmaktadır. İki oyuncumuza da kamp dönemi boyunca gösterdikleri özverili çalışma dolayısıyla şahsım ve teknik ekip adına teşekkür ediyorum." dedi.

Özyiğit, 2-4 Haziran'da Minsk'te düzenlenecek hazırlık turnuvasına 16 kişiyle katılacaklarını ve sonrasında da 12 kişilik nihai kadroyla 2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nde yer alacaklarını söyledi.

Beyaz Rusya'da turnuvaya katılacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 16 kişilik kamp kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Lara Sanders, Esra Ural, Pınar Demirok, Şaziye İvegin Üner, Ayşe Cora, Kübra İmren Ekşi, Tilbe Şenyürek, Pelin Derya Bilgiç, Birsel Vardarlı Demirmen, Olcay Çakır, Tuğçe Canıtez, Nevriye Yılmaz, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Cansu Köksal, Şebnem N.Kimyacıoğlu.

Bilindiği gibi 13-19 Haziran tarihlerinde Fransa'nın Nantes kentinde düzenlenecek olan 2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nde Türkiye, B Grubu'nda Arjantin ve Kamerun ile mücadele edecek.

Cihan

Ekrem Memnun: Kıran kırana oynayacağız

Ekrem Memnun: Kıran kırana oynayacağız

Ekrem Memnun: Kıran kırana oynayacağız

Ekrem Memnun: Kıran kırana oynayacağız

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim