• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ekrem Memnun imzayı attı

Ekrem Memnun imzayı attı
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun A Milli Kadın Takımı'nın başına getirdiği Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun, sarı-kırmızılı kulübün son dönemde milli takımlara verdiği 5. teknik adam oldu.

Ekrem Memnun, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Başantrenörü Sedat İncesu, Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Massimo Barbolini'nin geçen yıl ve Galatasaray futbol takımı teknik direktörlüğü döneminde Fatih Terim'in olduğu gibi kulüp takımıyla milli takımı birlikte çalıştıracak.

Ergin Ataman, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başında

Ergin Ataman, 2014 yılı içinde A Milli Basketbol Takımı'nın başına geçerek, Ekrem Memnun öncesi Galatasaray'dan milli takımlara giden son teknik adam olarak dikkati çekmişti.

Ataman, A Milli Takım'la İspanya'da düzenlenen 2014 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele ederek ilk sınavını verdi ve bu görevini sürdürüyor.

İncesu, Galatasaray'ın başarılarını milli takıma taşıma peşinde

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile ulusal ve uluslararası organizasyonlarda birçok başarı kazanan Sedat İncesu, Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı ile de benzer hedefler peşinde. Sarı-kırmızılı ekibi ve milli takımı birlikte çalıştırmayı sürdüren İncesu, Galatasaray'ın federasyonlara da hizmet veren teknik adamlarından biri konumunda.

Barbolini Türk voleybolunu da yönetti

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı'nın İtalyan çalıştırıcısı Massimo Barbolini, sarı-kırmızılı ekipte çalışırken milli takımın başına getirilen isimlerden bir diğeri. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başına 2013 yılının ocak ayında geçerek tüm altyapı ve alt kategori milli takımlarının da tek sorumlusu olan Barbolini, Galatasaray Kulübü ile Türkiye Voleybol Federasyonu'ndaki görevlerini bir süre birlikte devam ettirdi.

Barbolini'nin, sarı-kırmızılı kulüple sözleşmesinin sona ermesinin ardından, 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları sonuna kadar mesaisini tamamını milli takıma harcayacağı duyurulmasına karşın, 2014 yılı aralık ayında federasyondaki görevinden alındı ve sarı-kırmızılı kulüpte yoluna devam etti.

Fatih Terim'in milli takıma geçişi sorunlu oldu

Galatasaray'da oldukça başarılı bir iki sezon geçirdikten sonra Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeniden A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü için tercihi olan Fatih Terim, sıkıntılı bir sürece adımını atmıştı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'dan izin alarak, Abdullah Avcı'dan boşalan teknik direktörlük görevine 2013 yılı ağustos ayında geçici bir dönem için Fatih Terim'i getirdi. Galatasaray'ı ve milli takımı yaklaşık 3 ay çalıştıran Terim, kulüp yönetimiyle yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle görevine son verilmesinin ardından, 2013 yılı kasım ayında TFF ile milli takımlardaki görevi için 7 yıllık bir mukaveleye imza attı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim