• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Ekrem Dumanlı’dan Kılıç'a tam destek

Ekrem Dumanlı’dan Kılıç'a tam destek
Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Haşim Kılıç'a destek verirken, iktidara yakın kesimlere sert bir dille eleştirdi.

Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Başbakan Erdoğan'ı sert sözlerle eleştiren Haşim Kılıç‘ın açıklamalarına destek çıktı. Dumanlı, bugünkü köşesinde Anayasa mahkemesi törenlerinde siyasi iktidara yüklenen Kılıç'ın konuşmasını ele aldı.

YÜREK İSTİYOR

Zor günlerde konuşmanın cesaret gerektiğini yazan Dumanlı, konuşmasıyla gündeme oturan Kılıç için "Devlet kademesindeki “siz bilirsiniz efendim” yağcılığının vıcık vıcık her zemini işgal ettiği bir ortamda haktan, hukuktan, adaletten, evrensel ilkelerden bahsetmek yürek istiyor. Hele önüne gelen herkese meydanlarda en ağır lafları söyleyen Başbakan orada, karşısında, otururken temel hak ve özgürlükleri lafı eğip bükmeden söylüyorsanız tabii ki konuştuklarınız ses getirir. " ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi’nin son zamanlarda özgürlükçü kararlar aldığını söyleyen Ekrem Dumanlı hükümete yakın medya ve iktidar şehvetinin esiri olmakla suçladığı muhafazakar kesime yüklendi.

İşte Ekrem Dumanlı’nın Zaman gazetesindeki yazısının  ilgili bölümü:

ESKİ İSLAMCI YAZARLARIN ELİ TETİKTEN DÜŞMÜYORDU

Hükümet kanadında “sahibinin sesi” rolüne soyunan birileri de hemen havada üç-beş takla atıp AYM’yi topa tutmuştu. Havuz medyası yaylım ateşi açmış, onların dipteki yandaşları da Başkan’ı yıpratmaya yönelik hamleler yapmıştı. Linç kültürünün en pespaye derekesine demir atmış “eski İslâmcı” yazarların eli tetikten düşmüyordu; tıpkı başka insanlara (hatta eski dostlarına) da benzer hunharlığı yaptıkları gibi…

CESURCA MASAYA YATIRIYOR

AYM Başkanı’nın sözleri, hukuk-siyaset ilişkisini bir kez daha -hem de cesurca- masaya yatırıyor. Söylediklerini tartışmak demokrasi ve hukuk kültürümüze çok şey katacaktır; yeter ki analizler/eleştiriler iyi niyetle yapılsın.

AĞZI BOZUK METODU YANLIŞ BİR TETİKÇİLER ZÜMRESİ TÜREDİ

Korkarım ki iktidar şehvetinin esir ve zebunu olmuş ve her nasılsa kendini hâlâ muhafazakâr sayan bazı kişiler Haşim Bey’in ifadelerindeki aslı da faslı da bir kenara bırakarak linç kampanyası ve karalama stratejisi ortaya koyacaktır. Daha ilk dakikadan itibaren böyle bir yola girenler oldu. Ne yazık ki ağzı bozuk, üslubu kirli, metodu yanlış bir tetikçiler zümresi türedi son zamanlarda. Tek ölçüleri var: Kendi siyasi cereyanına destek vermek. O desteği vermiyorsanız hemen “cübbeni çıkar gel” diye başlayan bir şımarıklığa giriyor hümeze yollarının bin bir çeşidine başvuruyor, gıybetin / yalanın / iftiranın her birine balıklama atlıyorlar. Bu saldırganlığın istisnası yok. Sayın Cumhurbaşkanı Gül, “Ben bu şartlarda yokum.” derken biraz da bu hoyratlığı ve yobazlığı dikkatlere arz ediyor...

RAHATSIZ OLANLARIN SABIKA KAYDI

Her neyse. Başkan Kılıç, çok önemli ve hayati uyarılarda bulundu; sadece yargı camiasının hissiyatına değil, bu ülkede demokrasiye ve hukuka gönül vermiş herkesin gönlünden geçeni söyledi. Tartışılabilir, eleştirilebilir, doğrularıyla yanlışlarıyla önemli çıkarımlar yapılabilir; ancak linç kültürü ile değil... Neden mi düşüyorum bu şerhi? Çünkü bu konuşmadan rahatsız olanların sabıka kaydı insanı ister istemez karamsarlığa sevk ediyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim