• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ekrem Dumanlı adliye önünde açıklama yaptı

Ekrem Dumanlı adliye önünde açıklama yaptı
14 Aralık Operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Ekrem Dumanlı'nın açıklaması şöyle:

Arkadaşlar, değerli basın mensupları... Sizin çok yakından gördüğünüz ve izlediğiniz gibi Türkiye bir tiyatroyu seyrediyor. Kendi ayıplarını, kendi yolsuzluklarını gizlemek için daha sansasyonel bir hadise çıkarmak isteyenler, Zaman ve Samanyolu'nu hedef alarak, basın özgürlüğünü tehdit altına alarak, Türkiye'yi dünyaya rezil ediyorlar. Çok ayıp...

Bir gazeteye baskın düzenlediler. Türkiye'nin saygın bir televizyonunun yöneticisini gözaltına aldılar. Operasyonun hedefi belliydi.

Türkiye büyük yara aldı. İnanın gözaltına aldığıma üzülmedim. Basın özgürlüğüne böyle saldırı yapılması herkesi üzdü. Türkiye'yi dünyaya rezil etmek isteyenlerin bir yıldır yaptığı çalışma ortaya çıktı.

Terör örgütü iddiasını sahiplerine iade ediyorum. Bana terör örgütü üyesi diyenlere iade ediyorum. Allah'tan korkun. Yaklaşık 30 senedir yayın yapan bir gazeteye iftira atarken, Allah'tan korkun.

Dört gün boyunca emniyette kaldık. Bunlardan korkacağımızı düşünenler yanlış düşünüyor. Zalimlere boyun eğmek yok.

4 gün bekletildikten sonra 4 gün 4 gün. Savcının huzuruna çıktık. Sizde o soruları gördünüz. Falan yazar şunu yazmış talimat verdiniz mi? Bizi neden kendinizle karıştırıyorsunuz. Bizde satılık, kiralık kalem yok. Hayır talimatla yazmadım... E peki suç nedir o zaman. Bir tane haber herkul.org'dan aynen alınmış haber bir de 2 tane köşe yazarının yazısı... İnanıyor musunuz 6 gündür çektiğimiz ızdırabın sebebi bu... 1 tane haber 2 yazı.

Türkiye nereye geldi. 2 yazı yazıldı diye kanun dışı diye yazıyı yazmayan sadece genel yayın yönetmeni adam günlerce karakollarda süründürülür müş? iki gündür -7'de duruyoruz. Yerin altına doğru 7 kat nezerathanedir. Madem bunu yaptın 2 petek kalorifer konulmaz mı? Duvarda yazıyor haram lokma yemedik yazıyor. Kendileri çekip gitmişler ama arkalarında o yazı kalmış.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim