• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:
İzmir'de bir fabrikada çalışan işçilerle bir araya geldi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yaptığı konuşmada 16 Nisan'da yapılacak referandumun memleket...

İzmir'de bir fabrikada çalışan işçilerle bir araya geldi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yaptığı konuşmada 16 Nisan'da yapılacak referandumun memleket meselesi olduğunu söyledi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde bulunan CMS Jant Fabrikasını ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, öğle yemeğinde işçilerle bir araya geldi. Yemekten önce kısa bir konuşma yapan Zeybekci referandum sürecini değerlendirirken, referandumun memleket meselesi olduğunu vurguladı. Bakan Zebekci, "Türkiye'nin kanını emen, önünü engelleyen, bulaşıcı olan ve bir sonraki döneme bulaşarak giden bu sistem hiçbir zaman Türkiye'yi güçlü iktidarlarla buluşturmadı. Ve bu sistem yüzünden her zaman Türkiye böyle hep suyun üstünde, istendiği zaman aşağı çekilen istendiği zaman tutulup kaldırılan bir ülke halinde tutulmak istendi. Hep başkaları tarafından kullanılan bir Türkiye olsun istendi. Türkiye müthiş mücadeleler verdi. Bugüne kadar verdiği ekonomik mücadeleler Türkiye'nin öngörülebilen bir paydası oldu hep. Bunun tek bir formülü var. Türkiye'nin bir daha koalisyonlara bulaşmaması. Yeni sistem şu an tartışılan sistem, AK Parti'lilerin meselesi değildir. CHP'lilerin, MHP'lilerin meselesi değildir. Bu bir milli meseledir. Yeni bir sistem değişikliği geliyor ve bu sistem değişikliği herkese eşit. 18 tane madde hiçbir yerinde şunu söylemiyor; 2019 seçimlerinde seçime giden AK Parti'liler ya da MHP'liler yüzde 10 önde başlar diye bir şey yok. 1950'den sonra Almanya, bir seferberlik başlattı. 60'lardan sonra Japonya başlattı, 1980'de sonra da Kore başlattı. Bu seferberlikleri başlatırken de siyasetten, istikrarsızlıkla ilgili tüm hastalıklardan kurtulmak üzere başlattı. Kore 1987'de geçti bu sisteme ve Kore şu an bulduğumuz yerin çok daha altındaydı o seneler. Milli gelirde o yıllar 5 bin dolar seviyesinde olan Kore, şimdi 30 bin dolar seviyesinde" diyerek 16 Nisan meselesinin AK Parti'lilerin, CHP'lilerin, MHP'lilerin meselesi olmadığını aktardı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim