• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Bugün TBMM'de dokunulmazlıklar ilgili değişiklik teklifi görüşülüyor. Bu teklife AK Parti'den 316 milletvekili imza attı....

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Bugün TBMM'de dokunulmazlıklar ilgili değişiklik teklifi görüşülüyor. Bu teklife AK Parti'den 316 milletvekili imza attı. Eğer CHP ve MHP genel başkanları şu anda söylediği şeyleri zamanında söylemiş olsaydı daha fazla milletvekili ile bu gerçekleşmiş olurdu" dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri 6. Mobilya Fuarı'nın açılış törenine katıldı. Törende konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Ülkemiz son yıllarda çok önemli atılımlar gerçekleştiriyor. Yapılması gerekenlerin odağında sanayi sektörü yer almaktadır. Teknoloji ile tasarımın belli noktaya geldikten sonra alıcıların niteliklerinin bizim ürettiğimiz mallara talepleri artırdıktan sonra kilo başına ihracatımız da artışları da beraberinde getirecektir. İleri teknoloji önemli unsurlardan bir tanesidir. Burada önemli olan kişinin zevkine hitap etmektir. Onun için tasarım mobilya sektöründe en önemli unsurlardan bir tanesidir. Bu tür fuarlar ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Türkiye'nin mobilya ihracatı 2014 yılına baktığımızda 2.4 milyar dolar. Bu sene ihracatçılarımız 3.5 milyar dolara koşmak için gayret gösteriyorlar. Bunun için herhangi bir engel olmadığını görüyorum. Mobilya ihracatımız 2002 yılı ile 2015 yılına baktığımızda 5 misli artmış. Dünya ihracatından 2002 yılında aldığımız pay binde 2 iken 2015 yılında aldığımız pay 2.5 misli artmıştır" ifadelerini kullandı.

Dokunulmazlıklara değinen Elitaş, "Türkiye'nin gündeminde değişik meseleler var. Bugün TBMM'de dokunulmazlıklarla ilgili değişiklik teklifi görüşülüyor. Bu teklife AK Parti'den 316 milletvekili imza attı. Eğer ana muhalefet partisi genel başkanı şuandaki duruşu sergilemiş olsaydı, MHP genel başkanı şuandaki söylediği şeyleri zamanında söylemiş olsaydı daha fazla milletvekili ile bu gerçekleşmiş olurdu. Ana muhalefet liderinin vereceği desteği bile argo kelimelerle ifade etmesini hiç şık bulmuyorum. Kem söz sahibine aittir. MHP Genel Başkanı da daha önce de bunu destekleyeceklerini söylediler. Önümüzdeki hafta veya bir sonraki hafta bunlar yeniden gündeme gelecek" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim