• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili, "Terör örgütü bizi korkutmak, sindirmek ve kabuğuna çekmek için bu gayretleri...

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili, "Terör örgütü bizi korkutmak, sindirmek ve kabuğuna çekmek için bu gayretleri gösteriyor. Onların bu amaçlarına ulaşabilmesine korkarak, sinerek sosyal medyayı onların reklam aracına getirdiğimiz takdirde onların ekmeğine yağ sürüyoruz demektir" dedi.

Ekonomi Bakan Mustafa Elitaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet-Sen tarafından "Şimdi yaraları sarma zamanı" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan 38 TIR yardımın, uğurlanma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Elitaş, İstanbul'daki patlamaya ilişkin olarak, "Saat 10'a 5 kala civarında İstanbul'da bir bomba hadisesi ile karşı karşıya kaldık. Alınan bilgiler çerçevesinde 4 insan hayatını kaybetmiş. Umuyor ve bekliyorum ki bu şekilde kalacaktır. Terör örgütü bu terör hadisesini ortaya çıkarırken bizi korkutmak, sindirmek ve kabuğuna çekilmek için bu gayretleri gösteriyor. Onların bu amaçlarına ulaşabilmesine korkarak, sinerek sosyal medyayı onların reklam aracına getirdiğimiz takdirde onların ekmeğine yağ sürüyoruz demektir. Resmi açıklamalardan duymadığınız haberlere kesinlikle inanmayın" dedi.

Terörist cenazesine katılan HDP'li vekilleri sert bir dille eleştiren Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Bundan 1 hafta önce Ankara'da 35 canımıza kıyan teröristin ailesinin bile kabul etmediği cesedini alıp, o cesette bulunup, taziyeye giden milletvekillerini şiddetle kınıyorum. Kandil'deki emir veren ile millet tarafından seçildiğini iddia edip teröristin cenazesinde bulunup taziyede bulunanın arasında ne fark var. Onun için buradan ana muhalefet partisi başkanına diyorum ki gelin AK Parti tarafından size sunulan anayasanın 83. maddesinin geçici bir madde ile sadece bugüne kadar olan 507 fezlekeyle alakalı dokunulmazlıkları kaldıralım ve kim varsa o konuyla ilgili yargı önüne çıkma imkanını sağlamış olalım. Teröristte belasını çeksin, bunun yargı önünde hesabını versin. Yoksa bunu cıvıtarak, farklı noktalara götürerek "Öyle olmaz, şu şekilde yapalım" diye sulandırmanın bu memlekete bir faydası olmaz" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim