• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından düzenlenen İhracatın Parlayan Yıldızlar Ödül Töreni'nde konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Ülkemiz...

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından düzenlenen İhracatın Parlayan Yıldızlar Ödül Töreni'nde konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Ülkemiz kalkındıkça, ekonomimiz güçlendikçe, ihracat arttıkça ne terör belası kalacak, ne de canımızı sıkan diğer musibetler" dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, EİB tarafından tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen İhracatın Parlayan Yıldızlar Ödül Töreni'ne katıldı. 2015 yılında Türkiye'ye 5 milyar dolar döviz kazandıran 56 EİB üyesi firmanın ödül aldığı geceye, Bakan Elitaş'ın yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Tören, EİB Başkanı Sabri Ünlütürk'ün açılış konuşmasıyla başladı.

"İŞADAMLARINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Programda konuşan Bakan Elitaş, "Zor günlerden geçiyoruz. Kolay değil. Ülkemizin çeşitli yerlerinde alçakça saldırılara uğradık, vatandaşlarımızı yitirdik. Bu elim hadiseleri affetmemiz, unutmamız, hoş görmemiz mümkün değil. Yitirilen canların, akan kanın elbet hesabını soracağız. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Halen tedavileri devam eden vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemiz kalkındıkça, ekonomimiz güçlendikçe, ihracat arttıkça ne terör belası kalacak, ne de canımızı sıkan diğer musibetler. Bu konuda iş adamlarına çok ciddi görev düşüyor. İhracatımızı daha da artırmak için çok daha fazla çalışmalıyız" diye konuştu.

"İZMİR'DE İHRACAT YÜZDE 13 AZALDI"

İzmir'in ihracattaki durumu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bakan Elitaş, şunları söyledi:

"İzmir bir fırsatlar şehridir. Bu güzel şehir sadece bölgesinin değil Türkiye'nin dışa açılan en önemli pencerelerinden biri olmuştur. Ege'nin incisi İzmir bugün de ticaretin en önde gelen şehirlerinden biridir. İzmir, 210 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye'nin en fazla noktaya ihrcat yapan şehirler sıralamasında ikincidir. 4 bin 529 firmasıyla İzmir, 2015'te Türkiye'deki ihracatımızın yüzde 6'sına yakın bir kısmını gerçekleştirmiştir. Küresel ekonomide yaşanan krizler ve siyasi sıkıntılar doğrultusunda İzmir'de ihracat 2015 yılında yüzde 13 azaldı. Bu düşüş, siz değerli işadamlarımızın gerçek potansiyelini asla yansıtmıyor. 2016 yılında çalışmaya ve üretmeye devam edecek ve İzmir'e yakışacak rakamlara ulaşacağımıza inanıyorum."

İHRACAT 143.9, İTHALAT 207.2 MİLYAR DOLAR

Küresel ekonomideki sorunlara da değinen Bakan Elitaş, Türkiye'nin ihracatının 2015 yılında değer bazında yüzde 8.7 gerileyerek 143.9 milyar dolar seviyesine indiğini söyledi. İthalatın yüzde 14.4 gerileyerek 207.2 milyar dolar seviyesine indiğini ifade eden Elitaş, ihracatın değer bazında azalmasına rağmen miktar olarak yüzde 2 artış gösterdiğini dile getirdi. Bakan Elitaş'ın konuşmasının ardından ihracatta başarı gösteren EİB üyesi 56 firmaya, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve EİB Başkanı Sabri Ünlütürk tarafından ödülleri verildi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim