• BIST 9583.53
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:
Develi Doğalgaz Verme Törenine katılan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Türkiye'de doğalgaza kavuşan ilk 5 ilden biriyiz" dedi.

Develi Doğalgaz Verme Törenine katılan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Türkiye'de doğalgaza kavuşan ilk 5 ilden biriyiz" dedi.

Develi ilçe meydanında düzenlenen doğalgaz verme törenine Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Gaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Develimize gelen doğalgaz tesisinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Türkiye'de doğalgaza kavuşan ilk 5 ilden biriyiz. Develiye her geldiğimizde vatandaşlarımızın sorusu "Develi'ye ne zaman doğalgaz gelecek" diyorlardı. 30 Mart tarihinde attığımız temel 8 ay sonra Develili vatandaşlarımızla buluştu. 10 bin konut bu doğalgazdan faydalanabilecek. Develi'de 15 bin konutumuz var. Yani ilçemizin 3'te ikisi bu hizmetten faydalanabilecek. Şuanda 200 tüketici doğalgazdan faydalanıyor. İnşallah diğer vatandaşlarımızda bundan faydalanır" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise, "Develili vatandaşlarımız tarafından kullanılacak olan doğalgazın bütün hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Temel atma töreninde hep beraber bulunmuştuk. Emeği olan çok fazla kişi ve kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kayseri yalnızca enerji tüketiminizde artık enerji üretiminde de önemli bir yere geldi. Türkiye'de doğalgaz kullanmayan ilimiz inşallah önümüzdeki yıl kalmayacak. Bu hedefimize inşallah ulaşmış olacağız" şeklinde konuştu.

Vali Orhan Düzgün, "Kayseri doğalgaz verilen illerin başında yer alıyor. Bugüne kadar 200 milyon liranın üzerinde yapılan bir yatırım var. Develi ilçemizde doğalgaz talep eden ilçelerimiz arasında yer alıyordu. Artık Develi ilçemizde yüzde 75'e yakın vatandaşımız doğalgaz kullanabilecek. Kayseri'den Develiye doğalgaz gelirken Erciyes'ten de bu hatlar geçti. Bu vasıtayla oradaki otellerimizde bu çalışmadan faydalandı. Bu açıdan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kayseri Gaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, "Develi için anlamlı bugünde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Develi doğalgazına bugün kavuşmuş oluyor. Develi doğalgaz için ilk adımı 2013 yılında atıldı. Gerekli çalışmalar yapılarak 2014 yılında yatırım izni alındı. Develi'de yıllık 6,5 milyon metreküp gaz kullanılacak. Develi'de yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, "Develi'de bugünden itibaren kullanılacak doğalgaz ilçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, "Bugün Develimiz adına tarihi günlerden birini yaşıyoruz. Yıllardan beri hasretini çektiğimiz doğalgaz artık Develimizde. Doğalgazın Develiye gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemizin yaklaşık yüzde 75'i doğalgazı kullanacaktır. Geri kalan yüzde 25 ise 2016 yılında doğalgazına kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim