• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:
MÜSİAD 91. Genel İdare Kurulu Gala Programı'na katılan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Özellikle enerji fiyatlarındaki, ham petroldeki düşüş Amerika,...

MÜSİAD 91. Genel İdare Kurulu Gala Programı'na katılan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Özellikle enerji fiyatlarındaki, ham petroldeki düşüş Amerika, Avrupa, Ortadoğu gibi ülkelerin gelirlerinde azalma getirdiği gibi bizimde gelirlerimizde azalma ortaya çıkardı. 2015 yılından bugüne kadar 141 milyar dolarlık bir ihracatı gerçekleştirmiş durumdayız. Son birkaç gün süre içerisinde 143 milyar dolarlık hedefimizi geçeceğimizi düşünüyorum. Kur etkisinden dolayı 11 milyar dolarlık parasal ihracat eksikliğimiz var" dedi.

Bir otelde düzenlenen programa; Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Vali Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Bugün 25 Aralıkta bir aradayız. MÜSİAD olarak biz doğrunun yanında taraf olduk. Doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz. 17 Aralık ile başlayıp 25 Aralık ile biten darbe girişimine MÜSİAD'ın karşı çıktığını belirtmek isterim. Yaşanan bunca badireye rağmen 2015 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 4 büyüme ile tamamladı. Biz 2016 yılına bu motivasyonla giriyoruz. MÜSİAD olarak 64. Hükümetten beklentimizi yaptığımız ziyaretlerde aktardık. Ülkemizin belirli bölgelerinde teröre karşı mücadele veriliyor. Bu mücadelede şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Terörle mücadele sonuna kadar sürdürülmelidir" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise, "Özellikle 25 yıldan bu yana beraber yürüdüğümüz gönüldaşlarımızla bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. MÜSİAD kurulduğundan bu yana çizgisini hiç değiştirmedi. Bundan sonra da değiştirmeyecektir. MÜSİAD bulunduğu hükümete duruşuyla örnek olmuştur. Türkiye iyi yönde değişirken bir kısım farklı yaklaşımlarda bulunanlar da oldu. Ne yazık ki üzülerek belirtmek söylemem lazım ki TBMM'de bir milletvekili kalkıp "bir ülke ile başka bir ülke savaşırsa ben karşı ülkeden olurum" diyebiliyor. Sizin böyle bir hakkınız yok. Bizler bu görevlere başlarken Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine söz vererek başlıyoruz. Bir başka muhalefet partiden Rusya'nın önünde eğilecek. Böyle bir şey olamaz" şeklinde konuştu.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da, "25 yıllık süre içerisinde MÜSİAD'ın geldiği durum takdire şayan. Türkiye'de kurulmuş sivil toplum örgütleri var. Artık globalleşen dünyada sivil toplum örgütlerinin önemini biliyoruz. Özellikle 2015 yılı dünya ekonomisinde gelişmiş ekonomilerden ziyade bazı problemler ortaya çıkardı. Özellikle enerji fiyatlarındaki, ham petroldeki düşüş Amerika, Avrupa, Ortadoğu gibi ülkelerin gelirlerinde azalma getirdiği gibi bizim de gelirlerimizde azalma ortaya çıkardı. 2015 yılından bugüne kadar 141 milyar dolarlık bir ihracatı gerçekleştirmiş durumdayız. Son birkaç gün süre içerisinde 143 milyar dolarlık hedefimizi geçeceğimizi düşünüyorum. Kur etkisinden dolayı 11 milyar dolarlık parasal ihracat eksikliğimiz var. 2015 böyle şartlarda geçti. 2016 yılı daha farklı ve zor şartın beklediği yıl olduğunu ifade etmek istiyorum. 2016 yılında enerji fiyatlarındaki düşüşün devam edebileceği, dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olan Çin ekonomisinin büyümesinin çift haneli rakamlardan tek haneleri rakamlara kalıcı olacağını söyleyebilirim. Bütün sivil toplum örgütleri olarak tüm dünyayı dolaşmamız lazım. Orada Türk mallarını bekleyen müşterilerimizi bulabilmek için gayret göstermemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Sözlerini sürdüren Elitaş, "Bugün tevafuk üst üste geldi. Aralık Türk tarihinde kara leke olarak geçen darbe girişimidir. O gün Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile sivil darbe girişimini engelledik. 2 gün önce bakıyoruz Türkiye'den bir siyasi parti genel başkanı Rusya'ya Türkiye'yi ispiyonlamaya gidiyor. Bundan birkaç yıl önce de bir milletvekili "Türkiye ile şu ülke arasında savaş olursa ben şu ülkeyi tutarım" diyen tutum içerisine giriyor. Bu milletvekili için Kılıçdaroğlu'ndan gereğini yapmasını bekliyoruz" dedi.

Terör olayları ile ilgili olarak da konuşan Elitaş, "Terörün sonuna kadar gidileceğini ifade etmek istiyorum. Kendilerini Kürtlerin temsilcisi diye ifade edenler Güneydoğu'da devletin şefkatli eli için bizi bekliyorlar. Devletimiz terörün kökünü kazımak için elinden gelen tüm gayreti gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim