• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Ekonomi Bakanı Elitaş, İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı’nı Çocuklarla Açtı

Ekonomi Bakanı Elitaş, İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı’nı Çocuklarla Açtı
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın çocuklarla birlikte açtığı Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı CBME Türkiye, 30 yaşını "Hayata...

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın çocuklarla birlikte açtığı Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı CBME Türkiye, 30 yaşını "Hayata Güvenle Başlamak" ana temasıyla düzenlediği etkinlikler ile kutluyor. Fuar 17 Ocak tarihine kadar sürecek.

Bu yıl 30'ncu kez düzenlenen sektörün en uzun soluklu ve deneyimli lider fuarı Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı CBME Türkiye, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın katıldığı törenle ziyarete açıldı. İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo Center'da gerçekleşen fuarı çocuklarla birlikte açan Bakan Elitaş, 2016 yılı ilkbahar-yaz çocuk modasının yer aldığı defileyi izledi ve podyumda çocuklarla birlikte kurdele keserek CBME Türkiye'nin açılışını yaparak renkli karelere imza attı.

BAKAN ELİTAŞ, "KOLEKSİYONLARIN ALTINDA TANINMIŞ İSİMLERİN İMZALARI OLUNCA DEĞERİ ÜÇ YÜZ KAT ARTIYOR'

Çocuklarla birlikte 30. Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Ürünleri Fuarı'nın açılışını yapan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Ekonomi Bakanlığı olarak 2016 yılında tasarım sanatçılarını destekleme kararı aldık. Ondan sonraki adımımızda markalaşarak ürünlerimize daha fazla katma değer kazandırmak. Çünkü, koleksiyonların altında tanınmış isimlerin imzaları olunca değerleri yüz kat hatta üçyüz kat artıyor. Biz de kendi tasarımcılarımızı destekleyerek bizim beğenimizi başkalarına beğendirmek ve yeni pazarlara açılmak istiyoruz" dedi.Fuarların bir kültür alışverişi ve etkileşimi sağladığını belirten Bakan Elitaş, CBME Türkiye'nin ziyaretçi sayısını her geçen yıl arttıran çok önemli bir fuar olduğuna vurgu yaptı ve "Ben de bir baba ve torun sahibi biri olarak çocuklarımızın defilesini çok beğendim. Hepsini tebrik ediyorum. Ayrıca CBME Türkiye katılımcılarına bol kazançlar dilerim, fuarımız hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

CBME Türkiye'nin açılışına ve 30'ncu yaş kutlamalarına katılan Bakan Mustafa Elitaş, ASKON ve BAGİDER üyeleri ile CBME Türkiye katılımcı ve ziyaretçilerine teşekkür eden UBM ICC Genel Müdürü Erdal Baykara,"Türkiye, sürekli büyüyen ve güçlenen ekonomisi, genç nüfusu ve bulunduğu stratejik coğrafi konumu sayesinde yeni pazarlar arayan ulusal ve uluslararası firmaların öncelikli gündeminde ve hedeflerinde yer alıyor. Avrupa'nın en yüksek doğum oranına sahip ülkesiyiz. 0-5 yaş arası çocuk sayımız 7 milyona ulaşmış durumda. Ailelerimiz bebekleri için ayda 60 ve yılda da ortalama 720 dolar harcıyorlar ve sektörün ticari hacminin ortalama 400 milyon dolara ulaştığı tahmin ediliyor. Biz de CBME Türkiye olarak sektör için her yıl ortalama 60 milyar dolar iş hacmi yaratıyoruz. Hedefimiz bu ortalamaları yükseltmek ve sektörün hak ettiği yere ulaşmasına katkı sağlamaya devam etmek. Bu amaçla Uludağ İhracatçılar Birliği'nin destekleri ile Tunus, Mısır ve Kosova'dan Alım Heyetleri CBME Türkiye'de olacak" diye konuştu.

TÜRKİYE BEBEK VE ÇOCUK ÜRÜNLERİ AÇISINDAN ÖNEMLİ TİCARET MERKEZLERİNDEN BİRİ

UBM Asya Genel Müdür Yardımcısı Margaret Connollyise "Türkiye, bebek ve çocuk ürünleri açısından gerçekten en önemli ticaret merkezlerinden biri. Avrupa'da ikinci, dünyada ise yedinci büyük giyim tedarikçisi. Ülke, stratejik coğrafi konumu sayesinde, kaynak kullanımını daha etkili ve uygun maliyetli kılarak Asya, Avrupa, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan gelen 1,5 milyar insanı buluşturuyor" dedi.

Fuarların dünyaya açılan kapılar olduğunu söyleyen ASKON Başkanı Mustafa Koca, "Bu kapıyı doğru açarsak CBME Türkiye sayesinde 100 değil 200 ülkeye de ulaşabiliriz. CBME Türkiye, önümüzdeki yıl daha katma değerli bir formatta gerçekleşecek" dedi.

Kurumsal ve perakende salonları ile Avrasya'nın bu konsepte sahip tek anne, bebek, çocuk ürünleri fuarı olan CBME Türkiye, 17 Ocak tarihlerine kadar İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo Center'da 37 bin m2 alanda 370 firma ve 750 markanın katılımı ve 100 farklı ülkeden 14 bin ziyaretçiye hedefiyle gerçekleşiyor. "Bebek Arabaları, Oto Koltukları ve Aksesuarları", "Bebek ve Çocuk Hazır Giyim ve Aksesuarları", "Bebek ve Çocuk Ayakkabıları", "Anne ve Hamile Giyim, İç Giyim ve Aksesuarları", "Oyuncak, Bisiklet ve Eğitim Ürünleri", "Bebek Bakım ve Kişisel Bakım Ürünleri", "Sağlık ve Beslenme Ürünleri", "Hizmet Firmaları", 5 gün süreyle CBME Türkiye çatısı altında bir araya getiriliyor.

CBME TÜRKİYE, 30'NCU YILINDA " HAYATA GÜVENLE BAŞLAMAK" DİYOR

Tüketici salonunda "Hayata Güvenle Başlamak" ana temasıyla bebeklerde ilkyardım, doğum koçu, nefes teknikleri, otizmin tedavisinde sporun olumlu etkisi, çocuklarımızı sanal alemde bekleyen tuzaklar, Aydın Üniversitesi'nce hazırlanan trafikte güvenliğe dikkat çeken tasarımlar, tasarımcı çocuk temalı workshoplar,CEOAnneler söyleşileri, Hande Kazanova ile çocuğunuzla yıldızınız barışsın gibi hem eğlenceli hem eğitici eğitimler ile 2016 yılının yaz çocuk modasının sergileneceği defileler, kanguru ve zumba danslarıfuarı ziyaret eden ebeveynler için yeni ufuklar açacak ve fırsatlar sunacak. Yapı Kredi World'ün çok sevilen ve Worldcard ile özdeşleşen maskotuVadaa da, CBME Türkiye oyun alanında çocuklarla birlikte olacak. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı TEGV'i destekleyen Vadaa Moda Atölyesi etkinliği ile çocuklar Vadaa için kıyafet tasarlayacak ve ona giydirecekler.

CBME Türkiye, bebekleri için en güvenilir ve sağlıklı ürünlere ulaşmak isteyen anneleri en yeni ve trend ürünlerle buluşturuyor. Fuarda ateş ölçebilen bebek kıyafetlerinden çivisiz ve vidasız mobilyalara, eklem gelişimine destek veren kangurulardan, en güvenli bebek araç koltuklarına kadar en yeni ve trend ürünler inovatif ürünler alanında tanıtılıyor.

Ekonomi Bakanı Elitaş, İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı’nı Çocuklarla Açtı

Ekonomi Bakanı Elitaş, İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı’nı Çocuklarla Açtı

Ekonomi Bakanı Elitaş, İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı’nı Çocuklarla Açtı

Ekonomi Bakanı Elitaş, İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı’nı Çocuklarla Açtı

Ekonomi Bakanı Elitaş, İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı’nı Çocuklarla Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim