• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Ekonomi Bakanı Elitaş: Gün birlikte Türkiye olma günüdür

Ekonomi Bakanı Elitaş: Gün birlikte Türkiye olma günüdür
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "2016 hep beraber koşma, mücadele etme, Türkiye'yi zirveye taşımak için birlik ve beraberlik içinde gayret gösterme yılıdır diye düşünüyorum" dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen "AK Gençlik Vekilleriyle Buluşuyor" programında yaptığı konuşmada, dünyanın geleceğinin gençlerin elinde olduğunu, Türkiye'nin çağ atlayabilmesi için en önemli cevheri gençlerle ilgili meselelerde daha ayağı yere basan politikalar üretmesi gerektiğini belirtti.

Üniversitelerin temel alt yapısını daha da olgunlaştırarak, eğitilen gençleri dünya ile yarışabilir hale getirme konusunda çalışmalar yaptıklarını aktaran Elitaş, şöyle konuştu:

"2002 yılında siyaset sahnesine milletvekili adayı olarak çıktığımızda Kayseri'nin bir üniversitesi vardı. Şimdi iki devlet, iki vakıf üniversitesiyle eğitimde de önemli bir noktaya geldi. Bu çalışmalarımız, gayretlerimiz devam edecek. İki hafta önce Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle İstanbul'da çok önemli toplantı yaptık, inovatif düşüncenin geliştirilmesiyle ilgili. Gençlerin zihnindeki cevherleri ortaya çıkarma adına olağanüstü heyecan duyduğum toplantıydı."

"Gün birlik beraberlik günü"

Elitaş, 2016'nın zor bir yıl olacağını ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çevremizde farklı pozisyonlar, farklı şekillenmeler ortaya çıkıyor. Dünyanın merkezi bizim bulunduğumuz coğrafya. Bu coğrafyada farklı türde hesaplar ortaya çıkıyor. 2016 hep beraber koşma, mücadele etme, Türkiye'yi zirveye taşımak için birlik ve beraberlik içinde gayret gösterme yılıdır diye düşünüyorum. 1 Kasım seçimlerinde söylediğimiz slogan vardı 'ilk günkü aşk gibi' diye. Bu ilk günkü aşkı, 14 Ağustos 2001'de AK Parti kurulurken yaşadığımız heyecanı, bugünden itibaren 2016'dan itibaren yaşayabilirsek önümüzdeki bütün engelleri bertaraf etme gücüne sahip oluruz. Bir taraftan Rusya ile diğer taraftan Ortadoğu ile olan problemi aşmak için yeni stratejiler, hedefler belirlememiz gerekir. Onun için gayret gösteriyor, çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sayın Başbakanımızın takip ettiği yolda Türkiye'yi iyi bir noktaya götürmek için gayret gösteriyoruz. Gün birlik, beraberlik günü, gün birlikte Türkiye olma günüdür. Gün durmak yok yola devam günüdür."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim