• BIST 9511.06
  • Altın 2492.507
  • Dolar 32.5959
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Ekmeklerini yabani otlardan kazanıyorlar

Ekmeklerini yabani otlardan kazanıyorlar
Köy meraları ve sulu alanlar ile akarsu kenarlarında yetişen madımak ve benzeri bitkiler çevre köylülerin ekmek kapısı oldu.

Köy meraları ve sulu alanlar ile akarsu kenarlarında yetişen madımak ve benzeri bitkiler çevre köylülerin ekmek kapısı oldu. Buğday tarlaları, meralar ve akarsu kenarlarından topladıkları bitkileri pazara getirip satan kadınlar, evlerinin erzağını bu gelirle karşılıyor.

Daha çok köy hayatında yetişenlerin bildiği madımak, hardal, su teresi gibi bitkiler havaların ısınmasıyla birlikte köy kadınlarının geçim kapısı oluyor. İlkbahar döneminde köylü kadınlar tarafından kırlardan toplanarak pazarda satışa sunulan madımak, hardal, tekecen, su teresi, marul gibi bitkilere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kadınlar, bahçelerinde yetiştirdikleri ıspanak, pırasa, marul, yeşil soğan, tere, maydanoz gibi sebzeler yanı sıra süt, yoğurt ve tereyağ gibi ürünleri de satışa sunuyor.

Vatandaşların en çok rağbet ettiği madımak, taze tüketildiği gibi kış için kurutularak ya da konservesi yapılarak da saklanıyor. Madımağın kilosunu 8 ile 10 TL'den satışa sunan Sultan Ayhan isimli kadın, havaların ısınmasıyla birlikte çıktığını belirterek, "Madımağı köylerde harman yerlerinden ve arazide sürülmeyen meralardan topluyoruz. Madımak toplamak çok zor ve zahmetli bir iş ama tadı güzel çok." dedi.Cihan

Ekmeklerini yabani otlardan kazanıyorlar

Ekmeklerini yabani otlardan kazanıyorlar

Ekmeklerini yabani otlardan kazanıyorlar

Ekmeklerini yabani otlardan kazanıyorlar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim