• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Ekmek tüketerek de zayıflayabilirsiniz

Ekmek tüketerek de zayıflayabilirsiniz
Diyetisyen Dilara Süngü Bulut, yaygın bilinenin aksine yeterli ve dengeli beslenme düzeni içerisinde ekmeğin şişmanlatmayacağını belirterek zayıflama...

Diyetisyen Dilara Süngü Bulut, yaygın bilinenin aksine yeterli ve dengeli beslenme düzeni içerisinde ekmeğin şişmanlatmayacağını belirterek zayıflama diyetinde yer almasında sakıncası bulunmadığını söyledi.

Özel Hayat Hastanesi, YeniGün Rehabilitasyon Merkezi eğitmenlerine yönelik, "Sağlıklı Beslenme ve Obezite" semineri gerçekleştirdi. Hayat Hastanesi Beslenme ve Diyet Kliniği'nden Diyetisyen Dilara Süngü Bulut, 21. yüzyılda hareketsiz yaşam tarzı, özendirici reklamlar ve büyüyen porsiyonların kilo almaya neden olduğunu belirtti. Bulut, Ekmek tüketimiyle ilgili kamuoyunda yaygın yanlışlar olduğunu kaydetti.

Bir dilim ekmekte yaklaşık 70 kalori bulunduğunu vurgulayan Bulut, "Diyet denilince akla ekmeği kesmek geliyor. Ekmek yağ içermez. B vitaminleri açısından zengin olmasının yanı sıra günlük beslenmede enerji kaynağı olarak kullanılır. Ekmek tüketiminde dikkat edilmesi gereken husus tüketilenmiktardır. Yeterli ve dengeli beslenme düzeni içerisinde tüketilen ekmek şişmanlatmaz. Besin değeri açısından zayıflama diyetinde yer almasında sakınca bulunmamaktadır." dedi.

YANLIŞ DİYETLER KİLO ALDIRIYOR

Yanlış diyet programlarının birçok sağlık problemini beraberinde getirdiğini belirten Bulut, şöyle devam etti: "Havaların ısınmasıyla televizyonlarda ve internette şok diyet listeleri görmekteyiz. Ancak bu diyetlerin sağlığa birçok olumsuz etkisi bulunuyor. Diyet kişiye özel ve diyetisyen kontrolünde gerçekleştirilmeli. Çünkü "şok" diyet dediğimiz listeler size hızlı kilo verdirse de verdiğiniz kiloları bir süre sonra tekrar geri almanıza da neden olacaktır. Bir diyetisyenle çalışmanız sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi ya da almanızı sağlayacaktır. Biz, diyetisyenler olarak sağlıklı zayıflatmayı amaçlıyoruz. Ancak internet ve televizyonların amacı daha çok daha çok tıklanmak ve reklam almak."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim