• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Ekk, Mali Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Ekk, Mali Genel Kurulunu Gerçekleştirdi
S.S. Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Mali Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

S.S. Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Mali Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Kuzeykent Grand Moni Altın Salonda yapılan Mali Genel Kurulunda konuşan Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Ergin, 2'inci grupta 150 bin lira ortak başına kredi verir duruma geldiklerini belirterek, "Diğer faiz oranları bankalarda artmasına rağmen, hükümetimiz esnafı düşünerek daha önce tespit ettiği kredilerde faiz oranın yüzde 4 uyguluyor. Bir yılın üzerinde faiz oranları yüzde 5 olarak devam ediyor. Bugüne kadar 64 milyon finansal kullandırılan bir kooperatifiz" dedi.

2015 yılı itibariyle 40 milyon liraya yakın kredi kullandırdıklarını söyleyen Ergin, "İşimizin kurumsal alanda yapıyoruz. Bütün ortaklarımıza eşit muamele ve kanunun bize verdiği yetkiyi kullanarak esnaflarımızın önünü açıyoruz. Hem bir esnaf olarak hem de esnaf başkanı olarak, küçük esnaf için Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin önemi çok büyük. Esnaf, Kefaletin bize kefil olmasıyla kredi puanımız artıyor. İstenilen krediyi alma imkanımızı buluyoruz. Yaklaşık 2 bin 400 ortağı olan kooperatifiz. Hükümetimizin son açıkladığını faizsiz destek kredimiz var. 30 bin lira faizsiz kredinin alabilmenin 3 şartı var, ilki esnaf olmak, ikincisi bugüne kadar KOSGEB'den herhangi bir destek almamış olmak, üç ise Aralık 2015 itibariyle esnaf, kefalete borcu olmamak. Uygulamamız devam ediyor, kooperatife müracaat ettiğimiz de faizsiz krediyi vadesini 1 yıldan 5 yıla kadar seçerek 30 bin lira faizsiz kredi alınabilir" diye konuştu.

Bitmeye yüz tutmuş mesleklerin kooperatifçe desteklendiğini ifade eden Ergin, şöyle konuştu: "Bitmeye yüz tutmuş mesleklere faizsiz kredi devam ediyor. Talebi olanlar olursa, müracaat ettiklerinde krediyi alabilirler. Sanayimizin şehrin içinde kalmasıyla yeni bir sanayinin yapılması uzun bir zamandır, gündemdeydi. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

"TAŞİKO'YA DESTEK OLACAĞIZ, GÜVEN-TUR'UN BELLİ BİR SİSTEMİ OLACAK"

Kastamonu'da taşımacılık sektöründe TAŞIKO'ya çok ciddi manada destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, "Şuanda onların yeri de bitmek üzere. Her şeyi ile nizami hale getiriyoruz. Oranın değeri ölçülmez. Ama ne söz verdiysem onun peşindeyim. Orası TAŞIKO'nundur. Rahatlıkla orada görevlerini sürdürsünler. Taban kaplamasıyla, binasıyla çok muazzam bir yer oldu. Tapusunu da devraldıktan sonra tam nizami bir şekilde teslim etmek istiyorum. Bunun yanı sıra Güven-Tur'u da belli bir sisteme bağlayacağız. Yer araştırma çalışmalarımız devam ediyor. Onlara da çok güzel bir mekân sağlayacağız. Şehir içerisinde mevzuatları doğrultusunda görev yapmalarını sağlayacağız. Durakları, toplanma yerleri, sosyal tesisleri ile düzenli bir hal alacak" şeklinde konuştu.

"EKMEK SATIŞINDA BİR İSTİKRARI SAĞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

Küçük esnafın ufak tefek sorunlarının bulunduğuna dikkat çeken Tahsin Babaş, son zamanlarda fırıncıların ekmek fiyatlarıyla ilgili sorunlar yaşadığını ifade ederek, "Ekmek alışveriş merkezlerinde daha ucuz satılıyor. Fiyat dengesi kurulamadı. İnşallah bu hafta kardeşlerimizi toplayacağım ve Kastamonu'da ekmek satışında bir istikrarı sağlamayı düşünüyorum. Esnaflarımızı da korumak gerekiyor. Biz burada emredici bir konumda değil, arabulucu konumda olacağız" ifadelerini kullandı.

Kastamonu'da fiziki olarak da birçok çalışmalarının olduğunu belirten Babaş, şöyle konuştu: "Bu projeler bu sene hızla hayata geçmeye başladı. Bu da Kastamonu esnafının artısıdır. Yani esnafa artı sağlayacaktır. Bakın Belediye Caddesi'nde eski belediye binasını Halk Sağlığı Merkezi haline getirdik. Oradaki arkadaşlarımızın alışverişi bir nebze olsun hızlandı. Bu gibi yerleri öldürmemek gerekiyor. Mesela okullarla ilgili de ben şunu söyledim. Okulları alıp da bir kampüse götüremezsiniz. Orada oluşmuş bir ticaret, bir sistem var. Her şeyi dengeli yapmak zorundayız"

"HASTANE KUZEY'E GİTTİĞİ ZAMAN ANA MERKEZDEKİ SİRKÜLASYONDA AZALMA OLACAK"

Kastamonu Devlet Hastanesi'nin bu yıl içerisinde Kuzeykent Mahallesine taşınacağını hatırlatan Babaş, şunları söyledi: "Devlet Hastanesi'nin gitmesi ile beraber bu güzergâhtaki alışverişi nasıl koruyacağımız konusu çok önemli. Kışla Parkı'ndan dolmuşa bindiğinizde seyahat edenlerin yüzde 50'si hastaneye gidiyor. Hastane Kuzey'e gittiği zaman ana merkezdeki sirkülasyonda azalma olacak. Bunu biz nasıl kapatacağız? Onun için Güney'e ve merkeze çalışmalarımızı hızlandırdık. Şuanda sözleşmesini imzalamak üzereyiz. Saat Kulesi'nden Seyrantepe'ye bir Teleferik Projesi var. Yine merkezde Kasaplar Hali, Nasrullah Meydanı, Bakırcılar Çarşısı projeleri bitti. Şuanda uygulamayı bekliyor. Kasaplar Hali'nde projeyi yaptık. Tekrar oradaki esnaflarımızla konuşacağız. Ama geri adım yok. Sonuna kadar bu yerlerin iyileştirilmesi için uğraşacağız"

"ŞEHİRCİLİK SADECE FİZİKSEL YAPILARLA DA OLMUYOR"

Şehirciliğin sadece fiziksel yapılanla olmadığını aktaran Babaş, şunları kaydetti: "Spor faaliyetleri ve kültür sanat etkinliklerinin de şehrin gelişimine büyük katkılara var. Bu noktada da Kastamonu kendini duyurmaya başladı. Sadece fiziki yapılanma ile Kastamonu'nun bu kadar büyük reklamını yapamıyorsunuz. Ne yaptı Kastamonuspor? Hem Ziraat Türkiye Kupası'nda hem de lig de başarı gösterdi. Televizyon kanallarını açıyorsunuz. Bizden bahsediyorlar. Bu da bizim artımız. Kastamonu için, Kastamonu esnafı için artıdır bunlar. Hedeflerimizden şaşmadan çalışmalara devam edeceğiz"

"HALK OTOBÜSLERİ 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIMIZDAN ÜCRET ALMAYACAKLAR"

Kastamonu'da önemli konulardan bir tanesinin de 65 yaş üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz olarak faydalanmaları olduğunu anlatan Babaş, şöyle devam etti: "65 yaş üstü vatandaşlarımız ulaşımlarının düzene bağlanması ile ilgili bir problem vardı. Ocak Ayı'ndan itibaren de yeni bir mevzuat çıktı. Halk otobüsleri 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan ücret almayacaklar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bunu sübvanse ediyor. Yani ilimizde araç başına aylık 600 TL para ödüyorlar. Öncesinde de bunu söyledik. Hükümetimiz de bu konuda düzenleme getirdi ve uygulanmaya başladı"

Kastamonu EKK Başkanı Dursun Ergin'e, başarılı çalışmalarından ötürü kooperatif adına takdir beratı verildi. Takdir beratını Ergin'e, Belediye Başkanı Babaş verdi.

Konuşmaların ardından Kastamonu EKK'nın faaliyet raporu ve gelir-gider tablosu görüşülerek karara bağlandı.

Ekk, Mali Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Ekk, Mali Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim