• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Ekinözü’nün Tanıtımına Kadın Eli

Ekinözü’nün Tanıtımına Kadın Eli
Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde 50 ev hanımı ve genç kızın İçmeler'i hediyelik ve turistik eşyalara resmedip, ekonomik gelir sağlamasına imkan...

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde 50 ev hanımı ve genç kızın İçmeler'i hediyelik ve turistik eşyalara resmedip, ekonomik gelir sağlamasına imkan tanıyacak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı SODES projesi hayata geçti.

İçmelerin tanıtımına büyük katkı sunacak proje çerçevesinde ilçe merkezindeki atölyede baskı makinelerinin başına geçen 25 bayan kursiyer, kupa bardak, şapka ve tişörtlerin üzerine Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner ve Belediye Başkanı Nursi Çeleğen'in ismini yazarak çalışmalarına başladı.

Ekinözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı "Kınalı Eller Mesleğini Kazanıyor, İçmecelerimizi Tanıtıyor" isimli projesi start aldı. Proje, Kahramanmaraş Valiliği'nin koordinesinde SODES desteği ile ilçedeki ev kadınları ve kızların, turistik ve hediyelik eşya üretimi yaparak meslek sahibi olmalarını amaçlıyor. 118 bin 250 TL destek alan proje kapsamında belirlenen 50 ev kadını ve genç kız, sağlık turizmi çerçevesinde her yıl on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan İçmeler bölgesi ve "acı suyu" anlatan figürlerin yer aldığı hediyelik ve turistik eşyaları oluşturulacak stantlarda satacak. Projenin ilk etabı için ilçe merkezinde bir atölye oluşturuldu. Buradaki 25 bayan kursiyer, 5 ayrı makinede 6 ay boyunca eğitim alacak.

Kurs atölyesinin açılış kurdelesi ise, Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner, Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Kahramanmaraş Valiliği SODES Koordinasyon Birimi Sorumlusu Tayfun Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Daniye İlik ve İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü İbrahim Yener tarafından kesildi.

"EKİNÖZÜ'NE KADIN YAŞAM TOPLUM MERKEZİ YAPACAĞIZ"

Açılış sonrasında açıklamalarda bulunan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, projede katkısı olanlara teşekkür etti. Başkan Çeleğen, "Ekinözü'nde Sayın Kaymakamımızın ve kurum amirlerimizin desteği ile her konuda bir değişim ve dönüşüm olsun istiyoruz. Meslek edindirme kurslarının devamını getireceğiz. Ekinözülü bayanlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah beylere de örnek olurlar. Ekinözülü bayanlara meslek edindirme kursları noktasında çok gayretli görüyorum. Ekinözü'ne kadın yaşam toplum merkezi adı altında bir merkez yapacağız. Burada kadınlarımız her türlü faaliyetlerini yapabilecekler. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Valiliği SODES Koordinasyon Birimi Sorumlusu Tayfun Can ise, kursiyerlere günlük 20 lira harçlık verileceğini kaydetti. Can, "Ekinözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 2015 SODES kapsamında kabul edilen "Kınalı Eller Mesleğini Kazanıyor İçmecelerimizi Tanıtıyor" isimli projesinin açılışını gerçekleştirdik. Bu proje çerçevesinde iki grup halinde toplam 50 adet kursiyere simülasyon baskı kursu eğitimi verilecek. Bu kursiyerler için günlük 20 lira gibi bir de harçlık öngörülüyor. SODES projeleri Kahramanmaraş Valiliği'nin koordinesinde gerçekleştiriliyor. SODES programının kaynağını Kalkınma Bakanlığı finanse ediyor. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü İbrahim Yener ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"KADINLARIMIZ, ÜRETİMİN İÇİNE DAHİL EDİLECEK"

Kursiyerlerle tek tek ilgilenen Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner de, projenin kadınların üretime dahil edilmesi amacı taşıdığına işaret ederek, "Projenin özünde kadının sosyal ve ekonomik yaşamda zaten olması gereken ve hak ettiği yeri vermek amacıyla kadınlarımızı üretimin içine dahil etmek amacı bulunuyor. Emeği geçen özellikle Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İbrahim Yener ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Daniye İlik'e ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tarz projeler, bir birliktelik ve akıl birliği ile yapılan işler. Belediye Başkanımız Nursi Çeleğen'e de teşekkür ediyoruz. Kendisi sürekli çalışma ve proje gibi hususlarda ön planda yer alıyor ve elinden gelen desteği esirgemiyor" ifadelerini kullandı.

Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünü hatırlatan Kaymakam Caner, "Bunu bir adım daha öteye götürerek "kadını yaşat ki devlet yaşasın" haline getirebiliriz. Çünkü kadın devletin, milletin temelindeki en önemli öğe. Evlatlarımızı yetiştiren analarımız, bacılarımızın ne kadar iyi yetiştirilir ve ne kadar iyi eğitim alırlarsa toplumumuzun kalitesi bir o kadar yükseliyor. Bunun örnekleri dünya genelinde var. Bu proje, bu anlamda atılmış küçük bir adım. Ekinözü küçük bir ilçe olmasına rağmen bu küçük adımın çok önemli olduğunu ve arkasının geleceğini düşünüyorum. Girişimcilikle ilgili KOSGEB ve Belediye Başkanlığımızın desteği ile girişimcilik kursu açılıyor. Bu iki projeyi de birleştirmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki sezon üretime yönelik SYDV'den sosyal projelerimiz var" dedi.

EKİNÖZÜ'NÜN DOĞALLIĞINI KORUMALIYIZ

Kaymakam Caner, "4 aydır bu ilçedeyim, 4 yıldır buradaymışım gibi hissediyorum. Gerçekten güzel bir ilçe. Ekinözü denilince akla ilk gelmesi gereken şeyin doğallık olduğunu düşünüyorum. İnsanıyla, coğrafyasıyla, ürünleriyle bu doğallığın bozulmaması için el birliği ile gayret içerisinde hem gelişeceğiz, hem de doğallığımızı koruyacağız. Bu bağlamda Türkiye'nin 4 tarafı karizmatik dağlarla çevrili ilçesi Ekinözü ilçesine en güzel şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Projeye katılan kursiyerler de hem meslek öğrenecekleri hem de para kazanacaklarının sevincini yaşadıklarını ifade ederek, projede emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Ekinözü’nün Tanıtımına Kadın Eli

Ekinözü’nün Tanıtımına Kadın Eli

Ekinözü’nün Tanıtımına Kadın Eli

Ekinözü’nün Tanıtımına Kadın Eli

Ekinözü’nün Tanıtımına Kadın Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim