• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Ekinci’den Ziraat Mühendisleri Odasının Yeni Başkanına Ziyaret

Ekinci’den Ziraat Mühendisleri Odasının Yeni Başkanına Ziyaret
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 11.Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısında Ziraat Mühendisleri Odasına yeni seçilen Mehmet Şaka'yı ziyaret etti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 11.Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısında Ziraat Mühendisleri Odasına yeni seçilen Mehmet Şaka'yı ziyaret etti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 26- 27 Aralık günleri Ziraat Mühendisleri 11. Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısında 1387 delegeden 435'inin oyunu alıp Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı olan Mehmet Şaka'yı makamında ziyaret etti. Başkan Ekinci'ye Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Aslan ve Park Bahçeler Müdürü Mahmut Ekinci eşlik etti. Kendisi de bir Ziraat Mühendisi olan Başkan Ekinci, yüzde 60'ı tarımla ilgilenen ve 5 milyon dekar sulanalabilir bir alana sahip olan tarım kentinde ziraat mühendislerine büyük görevler düştüğünü söyledi. Ziraat Mühendisleri Odası'na yeni seçilen Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Şaka da Ekinci'nin destek ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Nüfusunun yüzde 60'nın tarımla ilgilendiği bir şehirde Ziraat Mühendislerine büyük görevler düştüğünü ifade eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Ziraat Mühendisleri odamızın geçtiğimiz günlerde seçimi yapılmıştı. Biz de yönetimi devralan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şaka ve üyelerini ziyaret ettik. Tabi ziraat mühendisliği ilimiz açısından çok önemlidir. Nüfusunun yüz de 60'ı tarımla ilgilenen 12 milyon dekar ekilebilir alanı olan, 9 milyon dekar sulanabilir arazileri olan ve şuan 5 milyon dekarın sulanalabilir olduğu bir ilde ziraat mühendislerine çok büyük görevler düşmektedir. Ben de bir ziraat mühendisi olarak da aidiyet duygusuyla bağlı olduğum bu mesleğime ve odamı ziyaret etmek istedim. Buradaki arkadaşlara bundan sonraki süreçte bir yerel yönetimin veya bir Sivil Toplum Kuruluşunun, belli bir meslek gurubunda nasıl çalışacakları ile ilgili bir görüş alış verişinde bulunmak ve bundan sonraki süreçte daha sık bir araya gelerek ilimiz adına yapılacaklar adına bir araya geldik. Tabi şimdiye kadar da görev alan Eski Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Öztürkmen'e de şimdiye kadar yürüttüğü çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Şaka ise, "Meslektaşımız, aynı zamanda odamızın üyesi olan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye seçim öncesinde olduğu gibi şimdide bize verdiği desteklerden dolayı kendisine ve belediye başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah ileriki zamanlarda hep birlikte geliştireceğimiz projelerle beraber çalışacağız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim