• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Eker Süt, yeni ürünler için Üniversite ile işbirliğine gidiyor

Eker Süt, yeni ürünler için Üniversite ile işbirliğine gidiyor
Piyasaya yeni ürünler sürmeyi planlayan Eker Süt Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Ar-Ge desteği almak üzere Uludağ Üniversitesi'yle işbirliğine...

Piyasaya yeni ürünler sürmeyi planlayan Eker Süt Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Ar-Ge desteği almak üzere Uludağ Üniversitesi'yle işbirliğine gidiyor.

Uludağ Üniversitesi ile Eker Süt Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Ar-Ge alanında çalışmalar yapmak, projeler geliştirmek, bilimsel birikimlerin karşılıklı aktarılması amacıyla protokol imzalandı. Rektörlük A salonunda düzenlenen protokole Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Eker Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Nazmi Ahmet Eker imza koydu.

İmza törenine Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eray Alper, Prof. Dr. Mehmet Yüce, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Aslı Hockenberger, İsmail Hakkı Temizkök, MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Uğur Bilgili, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız, akademik, idari personel ve firma yetkilileri katıldı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay protokol töreninde yaptığı konuşmada Üniversite yönetimi olarak "3. nesil üniversite" sloganıyla yeni bir vizyon belirlediklerini, bu vizyona da "Bilimden üretime, üretimden ekonomiye" mottosunu eklediklerini, dolayısıyla üniversitede üretilen bilimin, ekonomiye katkı sağlayacak şekilde ticarileşmesi gereken bir döngü olmasını hedeflediklerini kaydetti.

Üretken olmak için laboratuvarlarda 24 saat çalışmak gerektiğine işaret eden Rektör Ulcay "Özel firmalar bugün niye 24 saat çalışıyor? Çünkü teknolojiye yatırım yapıyor ve makinalarının teknoloji ömrü bitmeden kâra geçmeyi hedefliyor. Sadece laboratuvarlarımızı mesai saatleri içinde kullanırsak teknolojik ömürlerini çok çabuk bitirmiş oluruz" dedi.

"YENİ ÜRÜNLER İÇİN AR-GE GEREK"

Eker Süt Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Nazmi Ahmet Eker de, firma olarak Ar-Ge ile ilgili ciddi yatırımlar yapma kararı aldıklarını vurgulayarak, "Eker olarak piyasaya yeni ürünler çıkarmayı önemli bir görev görüyoruz. Türkiye" de piyasanın, pazarın ve tüketicilerin ihtiyaçları devamlı artıyor. Tüketicilerin sağlık yönünde bilinci arttıkça daha farklı, daha sağlıklı daha fonksiyonel gıdaları talep ediyor. Bu gıdaları karşılayabilmek için Ar-Ge sürecimizi hızlandırmamız gerekiyor. Bunun içinde Uludağ Üniversitesi ile yapacağımız işbirliği bizim için büyük önem taşıyor" dedi.

PROTOKOL İÇERİĞİ

Konuşmaların ardından Uludağ Üniversitesi ve Eker Süt Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında protokol imzalandı. Protokole göre, iki kurum, bilimsel araştırma projeleri ve lisans/lisansüstü tez çalışmaları çerçevesinde ortak akademik işbirliği faaliyetleri yürütecek, süt endüstrisinin ihtiyaçları doğrultusunda Ar-Ge faaliyetlerine yönelik ortak çalışma alanları oluşturacak. Süt endüstrisinde özellikle toplumsal sağlığı destekleyecek ürünler üzerinde Ar-Ge faaliyetlerinin arttırılması ve geliştirilmesi, bu alandaki sorunların çözüme kavuşturulması için ortak girişimlerde bulunulacak.

Eker Süt, yeni ürünler için Üniversite ile işbirliğine gidiyor

Eker Süt, yeni ürünler için Üniversite ile işbirliğine gidiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim