• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

'Ek ders ücretlerinde artış ve adil ek gösterge istiyoruz'

'Ek ders ücretlerinde artış ve adil ek gösterge istiyoruz'
Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Erzurum Şube Başkanı Kenan İrdemez, ek ders ücretini yüzde 100 zamlı alan bir grup öğretmen olduğunu...

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Erzurum Şube Başkanı Kenan İrdemez, ek ders ücretini yüzde 100 zamlı alan bir grup öğretmen olduğunu belirterek, adil olması için bütün öğretmenlerin bu haktan yararlanması gerektiğini söyledi.

Aktif Eğitim-Sen Erzurum Şube Başkanı İrdemez, yaptığı açıklamada zamma karşı olmadıklarını, ancak bütün öğretmenlerin bu haktan yararlanmasını istedi. Öğretmenler arasında eşitsizlik yapılmaması gerektiğini hatırlatan İrdemez, "Öğretmen okulda mecburi girmek zorunda olduğu dersi 10 liradan veriyor. Aynı derse girilmesi mecburi olmayan okul dershanesinde üstelik daha az öğrenciye 20 TL'den veriyor. Bu durum hiç adil değil." dedi.

Öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi ve yıllardır yerinde sayan ek ders ücretlerinde yüzde 100 oranında artış yapılması gerektiğini savunan İrdemez, şöyle konuştu: "Türkiye'de eğitim alanında çalışanların, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ülkelerindeki eğitim çalışanlarına göre daha fazla çalışmalarına rağmen onlardan daha düşük ücret alıyor. Türkiye'de öğretmenler, OECD ortalamasından her yıl yaklaşık 141 saat daha fazla çalışıyor. Özetle Türkiye'de görev yapan bir öğretmen hem maaş olarak dünya ortalamasının çok gerisinde maaş almakta bununla birlikte çalışma saatleri açısından da oldukça fazla çalıştırılıyor. OECD ülkelerinin çalışma saatleri ve yıllık tatil süreleri göz önüne alındığında ülkemizde öğretmenlerin çok çalışıp az tatil yaptıkları rahatlıkla görülecektir. Yani öğretmen haftada 3 gün çalışıp geri kalan sürede yatmıyor. Dünyanın gelişmiş birçok ülkesinden daha fazla çalışıp, daha az tatil yapıyor. Öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının mesleki motivasyonları, toplumdaki saygınlık ve mesleki verimliliklerinin arttırılması için özlük haklarında iyileştirme yapılması kaçınılmazdır."

ÖĞRETMENLERİN EK GÖSTERGESİ 3600 OLMALI

Kenan İrdemez, öğretmenlerin hem aldıkları eğitim gereği olarak, hem de icra ettikleri kariyer mesleği olarak 3600 göstergeyi hak ettiklerine dikkat çekti. Öğretmenle aynı süre eğitim almış, birbirine yakın şartlarda görev yapan diğer meslek gruplarındaki kamu çalışanlarında ek göstergenin 3600 olarak uygulandığını vurgulayan İrdemez, şunları kaydetti: "Emekli aylığı ve emekli ikramiyesinde artış sağlayacak olan ve öğretmenler ile birinci derece kademe memurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için ek göstergeleri 3600'e yükseltilmelidir. Düşük ek gösterge özellikle emeklilikte öğretmenlerin elini kolunu bağladığından, hizmet yılını doldurmuş birçok öğretmen emekli olmak istememektedir. Ek gösterge 3600'e çıkartıldığında öğretmenlerin büyük bir kısmı emekli olabilecek, böylece daha makul emekli maaşı sayesinde daha müreffeh bir hayat yaşayacaklardır. Aynı zamanda, atama bekleyen genç öğretmenlerin önü açılmış, eğitim kadrosu tazelenmiş olacaktır."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim