• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Eide: Türkçe'nin 'AB resmi dili olsun' önerisi, olumlu havanın dışa yansıması

Eide: Türkçe'nin 'AB resmi dili olsun' önerisi, olumlu havanın dışa yansıması
BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Türkçe'nin Avrupa Birliği'nde (AB) resmi dil olarak kabul edilmesi önerisinin oldukça önemli...

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Türkçe'nin Avrupa Birliği'nde (AB) resmi dil olarak kabul edilmesi önerisinin oldukça önemli bir adım olduğunu kaydetti. Eide, bunun adadaki olumlu havanın dışarıya bir yansıması olarak görülebileceğini kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile bir buçuk saatlik görüşme yaptı. Görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Eide, uluslararası toplumun gerek çözümün finansmanı gerekse diğer boyutları konusunda düşüncelerinin ifade edilmeye başladığının altını çizdi. Eide, New York ve Davos'un ardından Kıbrıs'ta liderlerin yarın yeniden bir araya geleceğini hatırlattı.

"BİRÇOK ENGEL YARATAN KONU ÜZERİNDE YOĞUN ÇALIŞILMASI GEREK"

Yarınki görüşmede liderlerin ileriki aylardaki görüşmelerinin nasıl planlanacağını göreceklerini belirten Eide, bazı az sayıdaki konunun üzerinde anlaşılması gerektiğini, her iki tarafın onayına sunulacak bir anlaşma metninin ortaya çıkması içinse birçok engel yaratan konunun üzerinde yoğun çalışılması gerektiğini kaydetti.

Bir soruya karşılık Eide, Türkçe'nin AB'de resmi dil olarak kabul edilmesi önerisinin önemli bir adım olduğunu, bunun adadaki olumlu havanın dışarıya bir yansıması olarak görülebileceğini, ayrıca tüm Kıbrıslılar için iki dilin de resmi dil olmasının önemli olduğunu ifade etti.

Espen Barth Eide, yarınki görüşmeden ne beklediği konusundaki soruya da "Güvenlik Konseyi ve Davos'ta olanların bir araya getirilmesi şeklinde olacak ve ben de, liderlerden, benim ve ekibimin gelecek aylar için kendilerine nasıl bir destek organize edebileceğimiz konusunda önerilerini bekliyor olacağım…" şeklinde cevap verdi.

Eide: Türkçe'nin 'AB resmi dili olsun' önerisi, olumlu havanın dışa yansıması

Eide: Türkçe'nin 'AB resmi dili olsun' önerisi, olumlu havanın dışa yansıması

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim