• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

EİB Moda Tasarım Yarışması’nda finalistler belli oldu

EİB Moda Tasarım Yarışması’nda finalistler belli oldu
Türk hazır giyim sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen...

Türk hazır giyim sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen EİB 11. Moda Tasarım Yarışması'nda finale kalan 10 tasarımcı belirlendi. Genç tasarımcılar, "Varoluş" temasına göre tasarladıkları dört kıyafetle 8 Nisan 2016 Cuma akşamı yapılacak finalde dereceye girmek için ter dökecek. Ön jüri, başvuran 160 civarındaki genç tasarımcıdan ilk etapta 20'sini mülakata çağırmak için tespit etti. Ardından mülakat maratonu başladı. Bertan Yeniçeri, Burak Sertbaş, Çiğdem Önsal, Ege Kabasakal, Emre Erdemoğlu, Öner Evez, Reşat Yalaz, Serhat Işık ve Yakup Biçer'den oluşan jüri, 20 genç tasarımcı ile yaptığı mülakatlar sonucunda 10 finalist seçti.

Başvuran dosyaların içeriğinden çok mutlu olduklarını belirten EİB Moda Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Burak Sertbaş, finalistleri belirlemek için ön jürinin iki tam gün mesai harcadığını kaydetti. Türkiye genelinde en bilinen tasarım yarışmalarının başında geldiklerini söyleyen Sertbaş, "Sektöre vizyoner tasarımcılar kazandırmak, ülkemizdeki moda endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak, genç tasarımcılara kendilerini kumaşlarla ifade etme özgürlüğü tanımak amaçlarıyla çıktığımız yarışmamızda 11. yıla giriyoruz. 10 yılın sonunda, moda tasarım yarışmaları arasında en çok bilinen ve genç tasarımcıların katılmak için yarışmanın takviminin açıklanmasını bekledikleri bir yarışma haline gelmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

TEMA: VAROLUŞ

EİB Moda Tasarım Yarışması'nın temasının, her yıl dünya moda trendlerinden yola çıkarak tespit edildiğini belirten Sertbaş, şöyle devam etti: "2016-17 moda akımlarından yola çıkılan bu yılki yarışmanın temasını, "Varoluş" olarak tespit ettik. Varoluş, tarihten bile eski, en zor bulmacadır. Tasarımın varoluş biçimi, nasıl doğru renkleri doğru çizgilerle biraraya getirip hayata geçirmekte saklıysa beklediğimiz tasarımlar da bir o kadar varoluşa uygun olmalı. Sokrates'in en ünlü sözlerinden, "Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu', bize varoluşun temelini açıklıyor aslında. Ünlü filozof Jean Paul Sartre de varoluşun özden önce geldiğini belirtir. Genç tasarımcıların, insanlığın varoluşundan bu yana geçen binlerce yılın üzerini örttüğü varoluş anlarını yeni yorumlarla, modaya yeni bir soluk getirecek değerlerle günümüze taşımalarını bekliyoruz."

BİRİNCİYE 15 BİN LİRA

EİB 11. Moda Tasarım Yarışması'nın final defilesinin 8 Nisan 2016 Cuma akşamı yapılmasının planlandığını dile getiren Sertbaş, defilede ünlü mankenlerin, genç tasarımcıların eserlerini sergileyeceğini ifade etti. Birinciyi 15 bin TL, ikinciyi 10 bin TL, üçüncüyü 5 bin TL para ödülünün yanısıra Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin sunduğu projenin Ekonomi Bakanlığı'nca onaylanması halinde, yurtdışında eğitim olanağı beklediğini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim