• BIST 9530.47
  • Altın 2479.559
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.6648
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Ehliyet Sınavına Başkası Adına Girmeye Çalışanlar Yakalandı

Ehliyet Sınavına Başkası Adına Girmeye Çalışanlar Yakalandı
İzmir'de, Motorlu Taşıtlar yazılı sınavına, başkaları adına girecek olan 3 kişi ile organizasyonu yapan bir kişi yakalandı.

İzmir'de, Motorlu Taşıtlar yazılı sınavına, başkaları adına girecek olan 3 kişi ile organizasyonu yapan bir kişi yakalandı. Organizasyonu yapan F.K.'nın evinde ve aracında yapılan aramada çok sayıda başka kişiler adına düzenlenmiş sınav giriş kağıdı ele geçirilirken yazılı sınav için 500 ile 4 bin 500 lira arası para karşılığında başka kişileri yazılı sınava soktuğu ileri sürüldü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık bir ay önce, 13 Şubat 2016 tarihinde yapılacak Motorlu Taşıtlar yazılı sınavına girecek şahıslar adına farklı kişilerin yazılı sınavına gireceği bilgisini aldı. Sınav günü, polis tarafından yapılan operasyonla Motorlu Taşıtlar yazılı sınavına başkalarının yerine giren H.T.(34), F.P.(28) ve Ö.S.(22) ile organizasyonu yapan F.K. (32) yakalandı.

EV VE ARABASINDAN BELGE ÇIKTI

Organizatör F.K. isimli şahsın Motorlu Taşıtlar yazılı sınavına girecek şahıslar adına 500 ile 4 bin 500 lira arası para karşılığında farklı kişileri yazılı sınavına soktuğu ileri sürüldü. F.K.'nın üzerinde, evinde ve aracında yapılan aramada ele geçirilenler şöyle:

"20 şahsa ait nüfus cüzdanı, 12 Aralık 2015 tarihli Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayı Kursu Sınavına ait altı şahıs adına düzenlenmiş sınav giriş belgesi, 13 Şubat 2016 tarihli Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayı Kursu Sınavına ait 12 kişi adına düzenlenmiş sınav giriş belgesi, 168 kişiye ait vesikalık fotoğraf, 17 şahsa ait sağlık raporu, 3 şahsa ait Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü 2. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi, 2 şahsa ait Psikoteknik Değerlendirme Merkezi Yasal Psikiyatrik Muayene Raporu, 2 şahsa ait Psikoteknik Değerlendirme Merkezi Yasal Psikoteknik Değerlendirme Raporu, 3 şahsa ait Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Müracaat Formu, 1 şahsa ait Öğrenim Durumu Belgesi, 3 şahsa ait sabıka kaydı belgesi, 1 şahsa ait ortaokul transkript belgesi, 1 şahsa ait okuryazarlık belgesi, 28 kişiye ait kimlik fotokopisi, şüpheli F.K. adına farklı şahıslar tarafından kesilen 4 makbuzun aslı, 8 motorlu taşıt sürücü ibaresi olan bir bankaya ait para yatırma makbuzları, F.K. isimli şahıs tarafından el ile yazılmış farklı şahısların isimleri, para alındı-alınmadı ve girdi-girmedi şeklinde not kağıtları, 3 şahsa ait liste halinde sürücü kurslarına verilmek üzere hazırlanmış 34 şahıstan oluşan isim, 3 şahsa ait Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yetişkinler 2. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi fotokopisi, 3 şahsa ait nüfus cüzdan fotokopisi, 1 şahsa ait ilkokul diploma fotokopisi, 1 şahsa ait sürücü belgesi fotokopisi, 1 adet F.K. ve başka bir şahısla imzalamış olduğu sözleşme, 1 şahsa ait Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Diploması renkli fotokopisi, farklı sürücü kurslarına ait tablo halinde hazırlanmış isim listeleri ele geçirildi.

SERBEST KALDILAR

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra F.P., Ö.S. ve H.T. isimli şahıslar Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı. F.K isimli şahıs ise çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ehliyet Sınavına Başkası Adına Girmeye Çalışanlar Yakalandı

Ehliyet Sınavına Başkası Adına Girmeye Çalışanlar Yakalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim